Natáčení Blesku popsala producentka snímku, původem česká herečka a moderátorka Martina Adamcová (50). „První natáčecí den, kdy v kaskadérském kousku Lucie havaruje v autě, skončil až ve dvě ráno a Lucka musela statečně odolávat chladu a nepřízni počasí. Ten den bylo pouhých -8 stupňů Celsia , což je v Kanadě v podstatě příval teplého vzduchu,“ říká Adamcová, která v Kanadě žije už od 90. let a produkuje zde filmy.

S Vondráčkovou se prý znají od devadesátých let, a obsadit ji zde do hlavní role Martinu napadlo náhodou. „Lucka se nedávno objevila na place při natáčení  jednoho filmového romantického dramatu a tady si jí všimli filmaři. No pak už je to celé jako další romantický příběh,“ dodává Adamcová, kterou čeští diváci znají zejména jako četařku Babinčákovou z Tankového praporu.

Příběh filmu se však překvapivě neodehrává v Kanadě. „Předstíráme, že jsme v americkém Baltimoru. Město  je pod sněhem, Vánoce právě odezněly a ta zvláštní atmosféra nabízí příběh plný překvapení a zápletek. Je to romantická komedie o Vánocích po Vánocích,“ přibližuje Adamcová zápletku filmu.

Fotogalerie
3 fotografie