Nevydržel mít snubní prsten na levém prsteníčku ani dva dny. Na premiéru obnoveného filmu režiséra F. A. Brabce a scénáristky Deany Jakubiskové Kytice Ondřej Soukup dorazil bez blyštivého kroužku.

Zato Lucie, která čekala čtrnáct let na to, až se její milý rozvede s Gábinou Osvaldovou (63), se na večírku chlubila prstenem, jak mohla. Se spokojeností v očích a úsměvem na rtech přijímala od kolegů z branže gratulace a zářila štěstím. Konečně se stala Ondřejovou manželkou.

Svatba v černém

Svatbu se snažili utajit a nebýt samotného zámečku, kde si řekli své ANO, povedlo by se jim to. Jenže zaměstnanci zámku zveřejnili video z jejich obřadu, a tak informace vyplula na povrch.

Ač se Lucie vdávala poprvé, k oltáři šla v černém kostýmku. V ruce držela kytici rudých růží, ty také měla zapletené ve vlasech. Ondřej vedle ní stál také v černém obleku. Jako družička jim šla jejich dcera Rebeka (4), z povzdálí do obřadu mluvil dvouletý syn Ondřej.

Soukupovi šel za svědka jeho dlouholetý kamarád Michael Kocáb, kterého utajený sňatek na úřadě dojal k slzám. Kdo šel za svědka Lucii, není zatím jasné. Novomanžele oddal starosta Kostelce nad Orlicí a také majitel zámku, šlechtic František Kinský.

Od snoubenců se po otázce, zda se berou dobrovolně, dočkal vtipných odpovědí. „Ač je to k nevíře, zcela dobrovolně vstupuji. Ano,“ odvětil s potutelným úsměvem Soukup. „Já nevím, jestli to není uspěchané, přece jen, jsme spolu čtrnáct let, ale ano,“ doplnila ho Šoralová.

Po polibku se stali právoplatnými manželi. A to Soukup ještě před časem tvrdil, že nemá důvod se se svou nyní už exmanželkou Gábinou Osvaldovou rozvést. A to i přesto, že jejich manželství už dlouho neklapalo.

Rozvádět se nechtěl

O Šoralové Gábina věděla od samého začátku jejich vztahu a už tehdy jí nejspíš bylo jasné, že Soukup Lucii jednou pojme za manželku. „Soukup je vdávadlo, já ne. Nikdy jsem se nechtěla vdávat a nikdy jsem si nepřipadala jako něčí manželka. Ten papír z úřadu pro mě nemá žádný význam. Když se máme rádi, tak spolu chodíme, a když se nemáme rádi, tak spolu nechodíme. Soukup občas přišel a říkal: „Stará, pojď se mnou zase chodit,“ přiznala Osvaldová před deseti lety v rozhovoru pro iDnes.cz. A nemýlila se…

Fotogalerie
21 fotografií