Jihoměstský masopust, který si za roky pořádání získal několik stovek příznivců, začne ve 14 hodin a potrvá zhruba do 18. hodiny.

„Po symbolickém odemknutí masopustu ve 14 hodin projde od metra Opatov Centrálním parkem ke Komunitnímu Centru Matky Terezy slavnostní průvod. Jeho součástí budou nejen tradiční masky a postavy, ale i kapela, která se po celou dobu bude starat o rozjařenou náladu. Pokud byste se i vy chtěli zapojit do reje masek, není nic jednoduššího než přijít,“ zvou organizátoři nejen občany Prahy 11.

Letošní masopust se také výjimečně nese v duchu tradičního staročeského masopustu. Téma je tedy tak široké, jako historie masopustního veselí. „Pokud zvažujete, jestli je pro vás lepší maska medvěda, báby, pohřebenáře, nebo snad dokonce samotného Masopusta, vězte, že i mlynář s čepičkou nebo ušatý zajíc bude skvělá maska,“ říkají organizátoři.

Masku vám pomohou vyrobit v komunitním centru

Pokud se bojíte, že byste masku nezvládli vyrobit, pomůžou vám ve výtvarném ateliéru v Komunitním centru Zahrada od 10 hodin.

V Jižním Městě se bude konat opět tradiční masopust.
Autor: MČ Praha 11

V cíli pak na všechny malé i velké budou čekat tematické hry a soutěže. Na závěr odpoledne se všechny děti mohou podívat na pohádku Jak šel Honza do světa. A pokud vás dožene mlsná, určitě si vyberete z připravených tradičních masopustních pochoutek.

Účast v průvodu je zdarma. Za vstup na herní odpoledne zaplatíte 50 korun, s maskou o 10 korun méně. Vstupenky na herní odpoledne včetně divadla budou k dispozici k zakoupení v Komunitním centru Matky Terezy, která se podílí na pořádání akce, přímo v den masopustu.

Podívejte se, jak masopust vypadal loni:

Fotogalerie
8 fotografií