Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V troskách hotelu pod lavinou je sedmileté dítě i manželský pár. Žijí ještě?

Autor: bk - 
20. ledna 2017
22:00

Záchranáři pokračují v rozsáhlém vyprošťování lidí z horského hotelu v Itálii, na nějž se po sérii zemětřesení sesunula lavina. V komplexu se nacházelo přes 30 lidí. Podle posledních zpráv neštěstí nepřežily 4 lidé. Deset přeživších se už podařilo z trosek vyprostit. Záchranáři pevně doufají, že živých je mnohem více. Kdo jsou ti, kteří jsou stále uvězněni pod troskami hotelu?

Záchranáři uvedli, že v několikapatrové budově mohly zůstat vzduchové kapsy, v nichž se lidé zachránili. Tvrdí, že v takových podmínkách lze přežít dva i tři dny

Web Dailymail.co.uk přinesl informace o některých hostech a zaměstnancích hotelu, kteří jsou stále pod troskami. 

Mezi pohřešované se například řadí rodina DiMichelangelových. Policista Domenico DiMichelangelo vzal svou ženu Marinu a sedmiletého syna na dovolenou. Rodinná pohoda se však proměnila v peklo a všichni tři jsou nyní uvězněni v troskách hotelu.

Rodina a příbuzní se také určitě strachují o Marca Vagnarelli a jeho přítelkyni Paolu, kteří byli v době neštěstí v hotelu také. Další pohřešovanou dvojicí je i pětadvacetiletá Francesca Bronzes a osmaadvacetiletý Stefano Feniello. Ani o tomto páru nemají jejich blízcí žádné zprávy.

Francesca Bronzes a její přítel Stefano Feniello Francesca Bronzes a její přítel Stefano Feniello | Facebook

Pátrá se samozřejmě i po zaměstnancích hotelu. Na seznamu pohřešovaných je i mladá Ilaria Di Biase a Ital Emanuele Bonifazi.

Měli z hotelu už dávno odjet, zdrželo je počasí

Luciano Caporale (54) a jeho žena a Silvana Angelucci (46) měli z hotelu odjet domů už 17. ledna. Příliš špatné počasí však jejich odjezd odložilo a pár byl nucen v hotelu zůstat déle. „Všichni o ně máme nyní strach. Nemáme žádné zprávy. Doufejme, že to dopadne dobře,“ řekl Gabriele D'Angelo, starosta italského města Castel Frentano, kde pár žije.

Luciano Caporale a jeho žena a Silvana Angelucci měli z hotelu odjet už 17. ledna. Kvůli špatnému počasí museli zůstat. Luciano Caporale a jeho žena a Silvana Angelucci měli z hotelu odjet už 17. ledna. Kvůli špatnému počasí museli zůstat. | Facebook

Na místě je 135 záchranářů a také odborníci na laviny, kteří zjišťují bezpečnost terénu, v němž se pracuje. „Je to složitá a nebezpečná záchranná operace,“ sdělila mluvčí civilní obrany Titti Postiglioneová. Zapojena je i italská armáda, která uvolňuje silnici k hotelu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi