Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nabroušená Michelle sledovala jmenování Trumpa: Je barometrem USA, píše tisk

Autor: val - 
21. ledna 2017
20:22

Jindy usměvavá a energická Michelle Obamová jako by v den inaugurace Donalda Trumpa odkryla svou druhou tvář. Během slavnostního ceremoniálu, kdy přišla o titul první dámy i o lukrativní bydliště v Bílém domě, těžko skrývala zklamání z nových pánů prezidentského sídla.

Na Michelle Obamovou se od začátku zaměřili fotografové i kameramani. A měli žně. Už na začátku dne první dámu nachytali, jak při přijímání dárku od Melanie Trump, nové paní Bílého domu, na zlomek okamžiku zakoulí očima a neví, co si s balíčkem počít.

Nejistý pohled Obamové při přebírání dárku od nové paní Bílého domu Nejistý pohled Obamové při přebírání dárku od nové paní Bílého domu | Repro Youtube ET Canada

Později v Kapitolu byly její zamračené, někdy snad až znechucené pohledy směrem k Trumpovým stále častější. Chvílemi se Obamová mračila, chvílemi pohrdlivě křivila ústa, ale rozhodně se nebavila.

Michelle Obamová si páteční ceremoniál očividně neužívala. Michelle Obamová si páteční ceremoniál očividně neužívala. | REUTERS/Carlos Barria

Někteří komentátoři označují její pochybovačný výraz za „barometr pocitů většiny Američanů“. Na sociálních sítích už se také vžil výraz We Are Michelle (všichni jsme Michelle), ke kterému se hlásí lidé souznící s jejím nespokojeným výrazem. 

Michelle Obamová si páteční ceremoniál očividně neužívala. Michelle Obamová si páteční ceremoniál očividně neužívala. | REUTERS/Carlos Barria

Samozřejmě že se jindy usměvavá a vřelá Obamová nemračila celou dobu. Ve srovnání s jejím manželem se však rozhodně nedá říct, že by ji střídání na nejvyšším postu nezasáhlo. Dokládá to i fakt, že zatímco se její choť při státní hymně snažil s ostatními pobrukovat, Michelle mlčela se semknutými rty.

Kvůli fotce přišlo vnitro o Twitter

Co se týče fotografií, na sociálních sítích v pátek kolovaly také fotografie, které měly doložit nízkou návštěvnost Trumpovy inaugurace srovnáním snímků z inaugurace Baracka Obamy v roce 2009 a té páteční Trumpovy. Z fotografií, které kolují na sociálních sítích, je patrné, že na první z nich bylo znatelně víc lidí. 

Osm let rozdíl: Inaugurace Obamy a Trumpa Osm let rozdíl: Inaugurace Obamy a Trumpa | ČTK/Reuters/Profimedia/EPA

Poté, co se však srovnání objevilo i na jednom z twitterových účtů amerického ministerstva vnitra, dostal resort pokyn všechny tyto své účty uzavřít, upozornil v sobotu Washington Post. Příslušný tweet se objevil na účtu správy amerických národních parků, která spadá pod ministerstvo vnitra stejně jako řada dalších organizací. 

„Všechny úřady a oddělení dostaly nařízení od nastupující vlády, aby ihned vypnuly všechny twitterové účty, a to do odvolání," uvádí se v e-mailu, který zaměstnanci správy amerických národních parků dostali již v pátek odpoledne.


 

Nezmar ( 25. ledna 2017 16:29 )

Uplne s Tebou souhlasim. Ja tu ziju 15 let a je to den ode dne horsi. Clovek se boji cokoliv rict, aby byl politicky korektni a neurazil nejakou mensinu. A tak nam tyhle mensiny zacinaji diktovat a terorizovat nas. Znam spoustu skvelych cernochu, vzdelanych, inteligentnich a se zdravym rozumem. Jsou to lekari, pravnici, novinari, ale i obycejni delnici. Bohuzel, je jich mensina. Vetsina lidi s tmavou pleti jsou asocialove. Netvrdim, ze jsou vsichni kriminalnici, ale vetsinou jsou to lide na podpore, kterym se nechce pracovat a vysavaji socialni system, ktery pak nema penize na podporu senioru, kteri uz pracovat nemuzou. Vetsina bilych jsou tezce pracujici, slusni lide, mensina bilych je asocialni. V tom je ten zasadni rozdil. I ja jsem emigrant, ale americke urady mi za celou tu dobu neposkytly jediny cent. Naopak, ja platim dane a tim vlastne musim podporovat tu asocialni cast obyvatelstva. A pak se divam na zdejsi starousky, kteri si nemuzou koupit ani dostatek jidla, protoze po celozivotni drine od statu dostavaji tak malo, ze to nepokryje ani velmi skromne zivobyti.

bursik ( 25. ledna 2017 00:42 )

Michelle Obama se neumela podekovat za darek od vychovane Slovinky-Jugo ta vi jak se chodi na navstevy, dale Obamova klepala na zada anglicke kralovne coz je skandalni a jeji Barac se choval na pohrbu Mandely jak debil s tou danskou ministini se rehtali a delali selficka ,na stesti tu danskou kravku zu vyhodili.Zkratka chybi na vsechny strany i smery zaklady slusneho chovani

jiri.k ( 22. ledna 2017 12:53 )

Od opice, která se nikdy neuměla chovat, nelze očekávat radostné výskání, když jí seberou tak dobrý banán.

sores ( 22. ledna 2017 11:21 )

Černoch muslim přišel o flek to se černým nelíbí,že. Ale ať jde prezidentovat do Afriky odkud pochází, např. Zambie a jiné hladovějící státy. Všichni černý se cpou do Evropy a Ameriky, proč asi????? U nás se musí makat a vydělávat na život na to oni ale kašlou chtějí vše zadarmo!

rada42 ( 22. ledna 2017 10:47 )

Celý Africký kmen Gemba Gambo oplakává odchod Michelle - obětovali pro ni i oblíbenou kozu kozambo...

Zobrazit celou diskusi