V ulici Štúrova v Praze 4 přepadl ve středu ozbrojený muž s krátkou zbraní hernu. Obsluhující žena utekla, na záchodě ale předtím zamkla svou tříletou holčičku. Tu Útvar rychlého nasazení poté zachránil.

Na novém videu je vidět, jak celá loupež probíhala. Nejprve muž vstoupí do herny a jde směrem k baru. Poté namíří na obsluhující ženu pistoli. V tu dobu si na baru hraje její malé dítě. Barmanka uskočí ke zdi a zvedne ruce. Muž mává zbraní jen kousek od nevinného dítěte.

Barmanka začíná spolupracovat. Ukáže lupiči, kde má tržbu. Dítě stále vše sleduje. V nestřežený okamžik žena popadne holčičku a jde ji ukrýt na záchody, kde ji zamkne. Následně se vrátí zpět k baru a spolupracuje s ozbrojeným mužem, aby jí nebo dítěti neublížil.

Až poté stihne zavolat o pomoc, muž si mezitím vezme desítky tisíc korun a zmizí v ulicích. Vše trvalo necelých pět minut.

Nesnažte se muže zadržet

„Po pachateli stále pátráme. Na základě odvysílaných reportáží přijali policisté k osobě pachatele několikero poznatků, v řádu jednotek, které teď kriminalisté vyhodnocují a prověřují. V tomto směru je na místě poděkovat pozorným spoluobčanům za pomoc a spolupráci při pátrání,“ doplnil pro Blesk.cz mluvčí policie Tomáš Hulan.

Policisté incident vyšetřují jako loupež, pachateli hrozí až desetileté vězení. „S ohledem na skutečnost, že se měl loupeže dopustit se zbraní v ruce, je vnímán jako nebezpečný pachatel. Proto apelujeme na každého, kdo by s hledaným přišel do kontaktu, ať se ho určitě nesnaží zadržet sám,“ dodal mluvčí.

Lidé mohou jakékoliv informace o pohybu nebo pobytu pachatele sdělit na lince 158.

Podívejte se na fotky z místa: 

Fotogalerie
30 fotografií