Detroitské nápravné zařízení bylo otevřeno v roce 1861 a zpočátku sloužilo jako věznice pro muže i ženy. Mezi tehdejší nejznámější vězně dozajista patří Belle Starr, známá též jako Královna banditů, členka zločineckého gangu Jesseho Jamese, která si zde odpykala devět měsíců za krádež koně.

V místní věznici ale skončil i prominentní mormonský polygamista David King Udall. Žalobci ho zprvu chtěli odsoudit za polygamii, ale jeho druhá žena žila v jiném státě a nepodařilo se ji vypátrat. Nakonec ho ale dostali za křivé svědectví, které učinil v případě jiného mormona. Udall dostal tři roky, po třech měsících ale dostal milost od prezidenta Grovera Clevelanda.

Stát Michigan v roce 1986 věznici proměnil v nápravné zařízení výhradně pro ženy. Takto fungovala celých 18 let, v roce 2004 ale zavřela brány natrvalo. Od té doby je budova opuštěná a chátrá. Místo s čím dál více zlověstnější atmosférou nyní přitahuje dobrodružné fotografy, kteří cestují po opuštěných místech. Na snímky jednoho z nich, Jeffa Hagermana, se můžete podívat v galerii pod článkem. 

DALŠÍ OPUŠTĚNÁ MÍSTA NAJDETE ZDE>>
Fotogalerie
13 fotografií