Řeka Detroit se vine 51 kilometrů od jezera svaté Kláry až do Erijského jezera a slouží jako přírodní hranice mezi USA a Kanadou. Na dně řeky se skrývají opravdové historické poklady, našly se tu válečné kanóny z 18. století i celé lodě. K nalezení jsou tu ale také výdobytky moderní doby, potápěči odsud vytáhli několik aut a nespočet střelných zbraní.

Viditelnost v řece je ale velmi špatná, potápěči proto musí pročesávat dno po hmatu. Amatérští potápěči a hledači pokladů mají ale smůlu. Na americké straně řeky se v Detroitu potápět nesmí. Jedním z důvodů je i to, že policisté předpokládají, že se na dně ukrývá velké množství důkazního materiálu. Na kanadské straně řeky nesmí do vody ani policejní potápěči.

A jaké poklady doposud řeka vydala? Od 80. let tu bylo nalezeno celkem šest válečných kanónů z 18. století patřících patrně britské armádě. V roce 2009 se tu také našla ukradená socha z válečného pomníku, která zmizela osm let předtím. Mimo jiné odsud vytáhli i Jeep Cherokee a DeLorean z 80. let. Na tyto i další nalezené poklady se můžete podívat v galerii pod článkem.

Fotogalerie
18 fotografií