Zní to jako ze slavných filmů Přelet nad kukaččím hnízdem nebo Requiem za sen, pro Šárku Rezkovou (47) je to však každodenní realita. Když v roce 2003 spáchal sebevraždu její manžel, country hudebník Jiří Brabec (†63), rozjela se vdově bipolární afektivní porucha, takzvaná maniodeprese.

Obrátili se na ni věřitelé jejího zesnulého muže, musela sama živit tři děti a stres nebral konce. To její nemoci vůbec neprospívalo. Dlouhé roky musela brát každý den léky, když ale nestačily už ani ty, přišli lékaři s radikálním řešením: Elektrošoky! A zpěvačka kvůli nim skončila v jedné léčebně na Moravě…

„Dnes mám druhý elektrický spánek za sebou. Ještě nic necítím, jsem unavená. Je to prý velký zásah do mozku. Mění mi pomalu léky. Věřím, že po tom všem začnu řádit jako čertice,“ ozvala se o víkendu Rezková z léčebny a napsala deníku Aha! V nepříjemnou léčbu vkládá vdova velké naděje, protože by se opět ráda věnovala své pěvecké kariéře. 

Není to poprvé, co Rezková elektrošoky podstupuje. Poprvé jí byly naordinovány už loni na jaře. Když ji ve stabilizovaném stavu přítel Mirek odvážel do Nizozemska s nadějemi na lepší budoucnost, plány jim překazila autonehoda.

„Měl jsem radost a všichni jsme věřili, že to bude jenom lepší. Pak se nám stala ta nešťastná autonehoda a všechno to hezké, co mělo přijít, vyšumělo. Šárka je od té doby v depresi, ba co hůř, ona se stále ta deprese prohlubovala,“ prozradil Aha! zpěvaččin partner.

Rezková tedy po čase opět skončila v nemocnici. „Ten člověk, co tu havárii zavinil, dodnes nenašel v sobě tolik slušnosti, aby jí zatelefonoval a aspoň se omluvil. Jisté je, že někdo něco zavinil a měl by za to nést odpovědnost. Aspoň morální, pokud ne už trestní,“ dodal.

Fotogalerie
11 fotografií