Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V množírně žilo ve 3 místnostech 170 psů a koček: Tady se mohlo narodit i vaše štěně

Autor: dce - 
8. února 2017
15:45

Skutečně šokující a neuvěřitelně odpudivé fotografie ze zátahu policie na množitele se nyní šíří sociálními sítěmi. Manželé z Dobrcze ve středním Polsku „chovali“ ve třech místnostech svého domu 170 psů a koček. Zanedbaná, hladová a špinavá zvířata – takový pohled se naskytl zachráncům nevinných zvířat. Podobně to může vypadat i v původním domově vašeho domácího mazlíčka…

Neuvěřitelný zápach, štěkot, psí pláč a smutné zvířecí oči. Takovýmto „zážitkem“  si prošli policisté a záchranáři z organizace na pomoc zvířatům. 170 psů a koček žilo v otřesných podmínkách domu manželů Isabelly a Romana G. Dvojice se totiž živila jako množitelé zvířat – mláďata prodávali za v přepočtu přibližně 10 000 korun.

Záchranná stanice na sociálních sítích zveřejnila jen zlomek fotografií, které během zátahu pořídili. A není to nic pro slabší povahy. Psi – dospělí i štěňata – žili v dřevěných či papírových bednách a malých klecích, na podlaze je znát „podestýlka“ ze slámy se zašlapanými exkrementy. Dlouhosrstí psi mají chlupy slepené nečistotami, mnohá zvířata jsou na první pohled nemocná.

Veterinář, který pracoval na místě, prohlásil, že v životě neviděl tak otřesné podmínky, ve kterých někdo chová zvířata. Mnoho z mláďat leželo mrtvých ve vlastních výkalech. Dehydratovaná a bez jakékoliv pomoci. Podle mnohých jde o největší množírnu, kterou se v Polsku doposud podařilo najít. Policie kromě zvířat zabavila i bednu plnou těl mrtvých mláďat ukrytou v rohu místnosti…

Ze zvířat, která množitelé prodávali, zde bylo možné najít francouzské buldočky, jorkšíry, bulteriéry, maltézské psíky či norské lesní kočky – jednoduše řečeno ta nejžádanější plemena. Podle jejich zachránců mnozí nikdy neviděli sluneční světlo a jsou značně zanedbaní po fyzické ale zejména psychické stránce. Organizace chce zveřejnit i další obrázky jednotlivých psů a koček v příštích dnech.

„Ušetřili jste pár mizernejch peněz… máte ze sebe radost?“ okomentovala příspěvek, který byl během 24 hodin sdílen téměř 60 000krát, jedna z českých odpůrců množíren. Právě z takové či velice podobné množírny může pocházet i váš zvířecí miláček. „Nepodporujte týrání zvířat v množírnách, kupte psa s průkazem původu nebo adoptujte zvíře z útulku,“ apelují milovníci zvířat.

V souvislosti s podobnými případy pořádají Němci od začátku roku na východních hranicích rozsáhlé zátahy na množitele právě z Polska, Česka ale i Slovenska, Maďarska či Rumunska. Za leden se jim podařilo zadržet více než 30 prodejců mířících do jejich země za účelem prodat štěňata na trzích.

Právě zde totiž množitelé dokáží štěně prodat mnohem dráž než u nás – u nás štěně bez PP pořídíte přibližně za 5000 korun, v Německu se prodává za v přepočtu 16 000! 

I německým policistům se tak naskytl pohled na kňučící, třesoucí se štěňata namačkaná v kufru aut. Takoví psi nejsou očkovaní, čipovaní ani odčervení a do země mimo jiné přivážejí i hrozbu vážných nemocí včetně vztekliny, které mohou ohrozit nejen další zvířata, ale i děti. Při prodeji se ovšem takový psík zdá zdravý – kolotoč veterinářů ale pro nového majitele začne už po pár dnech.

Podle oficiální zprávy je ilegální obchod se zvířaty třetím nejčastějším nezákonným obchodováním v zemi – hned po obchodu ze zbraněmi a prodeji drog.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání