Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vězni utíkali roky z basy na nákupy. Pak se dobrovolně vraceli zpět

Vězni (ilustrační foto)
Vězni (ilustrační foto)  (Autor: Reuters)
Autor: Mii - 
12. února 2017
14:50

Že se zločinci snaží utéct z vězení, to není nic nového. Ale aby se dobrovolně vraceli a navíc se na to ani nepřišlo, to už je hodně nevšení. Přesně to dělala skupina zločinců z atlantské věznice v USA po několik let. Důvod? Ven si chodili nakoupit.

Atlantské policejní oddělení celou věc začalo poprvé vyšetřovat v roce 2013. Týkala se skupiny vězňů, kteří dočasně utíkali a pak se vždy vrátili. K činu docházelo ve vězeňském zařízení se střední ostrahou. Podle policistů zločinci utíkali skrze otvory, které si vytvořili ve vězeňském plotu.

Pracovníci věznice si poprvé podivné aktivity všimli, když uviděli u plotu zaparkované auto. Lidé, kteří v něm seděli, měli nasazené lyžařské masky a vězeňské oblečení. Když za nimi pracovníci přišli, osazenstvo auta vyšplhalo na plot a utíkalo do věznice. Stojí to v soudních materiálech, které získala televize CNN.

Policie následně ve vozidle našla lahve alkoholu, mobilní telefony a dvě nabité pistole.

Vše potvrdily až bezpečnostní kamery

Strážnici od tohoto incidentu celou oblast pravidelně kontrolovali. Minulý rok našli v plotě díry, u kterých byla vězeňská taška se špinavým prádlem, vězeňské rukavice, MP3 přehrávač a několik pytlů na odpadky.

Měsíc na to věznice nainstalovala kolem plotu bezpečnostní kamery a tři týdny sledovala, jak vězni utíkají a vracejí se s taškami plnými pašovaných předmětů.

Ale 3. února pracovníkům atlantské věznice došla trpělivost. Když se vězeň Justin B. Stinson vracel skrze díru v plotu z jednoho svého výletu na svobodě, zadrželi ho přivolaní agenti FBI. Ti u něj našli mobilní telefon, nůžky, lahev tequilly Jose Cuervo, dva kartony cigaret Newport, čtyři krabice doutníků Black & Mild Cigars a nějaké jídlo.

Americká prokuratura nyní celý případ vyšetřuje. Jaké tresty utíkajícím zločincům hrozí, odmítla sdělit, informuje CNN. 

majojo ( 12. února 2017 15:30 )

Pěkná reklama: Naše výrobky stojí vězňům za to, aby utíkali!

Zobrazit celou diskusi