Psal se rok 1997, když v Thajsku vypukla ohromná finanční krize, která se postupně přelila do většiny východní a jižní Asie. Krize trvala přibližně dva roky a pro mnoho podniků byla likvidační. Ceny nemovitostí se propadly, thajský bát oslabil o polovinu, finanční trhy zkolabovaly a společnosti bankrotovaly ze dne na den. Pomníkem krize, která na dlouhou dobu zastavila hospodářský růst tohoto »asijského tygra«, jsou i nedostavěné mrakodrapy, které se zlověstně tyčí nad Bangkokem.

Jedním z nich je i mrakodrap I.C.E. Tower, který byl v době vypuknutí krize téměř před dokončením. Developer už měl budovu hotovou zvenku a čekalo se jen na dokončení interiéru. V roce 1997 ale stavební práce ustaly a od té doby budova chátrá. Svému účelu tak nikdy neposloužila a dnes je cílem vandalů a lidí fascinovaných opuštěnými místy.

Jedním z těch, kdo budovu navštívil, je fotograf vystupující pod jménem Dax Ward. „Bylo pozoruhodné objevit takové velké množství izolované prázdnoty uprostřed obrovského města,“ popsal svůj zážitek. Na jeho snímky se můžete podívat v galerii pod článkem.

DALŠÍ ZAJÍMAVÁ OPUŠTĚNÁ MÍSTA NAJDETE ZDE>>
Fotogalerie
24 fotografií