Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zuzku polil kyselinou, těhotnou Evu (†18) udusil, teď ubodal Evu (†28): Vrah klidně běhal po svobodě

Autor: aba - 
21. února 2017
12:55

Případ, který nemá obdoby a otřásá celým Slovenskem. To je brutální vražda Evy (†28), která se odehrála v neděli večer v banskobystrickém penzionu. Mirek (50) tu své přítelkyni zasadil 59 bodnořezných ran a pak se šel sám udat. Mužova minulost je děsivá, poléval dívky kyselinou a vraždil. 

Je to lidská zrůda a jeho minulost je plná násilí. Mirek neunesl, když mu žena oznámila, že se s ním rozchází, a tak situaci řešil po svém. Poprvé skončil ve vězení v roce 1990 poté, co se s ním jeho osmnáctiletá přítelkyně Zuzana už nechtěla dál scházet, a tak ji Mirek polil kyselinou. Dostal od soudu šest let a byl z výkonu trestu podmínečně propuštěný.

První vraždy se dopustil v roce 1999, kdy zabil svojí osmnáctiletou přítelkyni Evu, která byla ve třetím měsíci těhotenství. Žena se s ním chtěla rozejít a jít na potrat, tak ji pod vlivem alkoholu udusil. Její tělo pak schoval v šatní skříni a sám se udal na policii. U soudu se bránil tím, že ji miloval a nic si nepamatuje. Dostal třiadvacet let v nejpřísnější nápravové skupině, po jedenácti ho ale v létě 2016 pustili na svobodu.

Teď Miroslav udeřil znovu a v neděli zabil osmadvacetiletou Evu, se kterou se scházel v penzionu v Banské Bystrici už delší čas. Žena měla dvě děti a s Mirkem žili odděleně. Nejspíše po hádce ze žárlivosti vzal Mirek nůž a zasadil Evě 59 bodnořezných ran na horní části těla. Žena zemřela na vykrvácení a Mirek se pak šel znovu udat na policii.

Jeho bývalá manželka pro celou situaci nenachází slova. „Nevím, co na to mám říct. Nevím, kde po propuštění z vězení bydlel, tvrdil mi, že je teď věřící a dal se i pokřtít,“ vysvětluje žena. Miroslav je teď ve vazbě a dá se předpokládat, že na svobodu se dlouho nepodívá. 

dietr ( 21. února 2017 22:23 )

Největší chyba byla, když začel Havel mluvit o zrušení trestu smrti, tehdy jsme ho měli pověsit.

berlin71 ( 21. února 2017 19:30 )

 Dalsi uchylna bila hlava . Jenom umite vrazdit, zneuzivat male deti, unaset a zabijet .

mrd.vola ( 21. února 2017 18:25 )

ještě že pan klaus nakopal ty čoboly do pr.dele i s panem mečiákem, aspoň nám tu něběhaj takovýto mamrdi který se narodili ze sourozenecké lásky

mrd.vola ( 21. února 2017 18:20 )

jo a taky omrdává tátu i mámu

tounny44 ( 21. února 2017 16:56 )

Čau. Jsem z Říčan a zadara vykourim kohokoli. Říkají mi Hulič. Měřím 150 cm a vážím 90kg. Prát se umím, už jsem zbil i jednu duchodkyni. Tak večer u hřbitova, ok? Každý večer v 8h.Vaš tonny44

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání