Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zpověď sexuální otrokyně ISIS: Znásilňovali mě každý den v měsíci před mými dětmi

Autor: lm - 
21. února 2017
20:21

Fanatici z Islámského státu neterorizují jen jezídky, ale mezi oběťmi jsou i sunnitské muslimky. Tedy ženy stejné víry, jakou se zaštiťuje ISIS. Jedna z nich, které podařilo utéct, nyní popsala horor, jakým si prošla.

Hanan (26) byla zdržena v Hawiji na severu Iráku. Jejímu muži se předtím podařilo z města prchnout a Hanan se spolu s padesátkou žen pokusila v dubnu 2016 také utéct. Bojovníci ISIS řekli mladé matce tří dětí, že její muž je odpadlík od víry, a proto by se měla provdat za místního velitele džihádistů. „Raději mě zabijte, protože to nikdy neudělám,“ řekla jim žena a tím začalo její utrpení.

Fanatici ji svázali a zavázali jí oči. Pak ji bili kabely a nakonec znásilnili. „Ten samý muž mě znásilňoval každý den po celý následující měsíc. Neměla jsem zavázané oči a dělal to vždy před mými dětmi,“ popsala Hanan organizaci Human Rights Watch (HRW) sledující dodržování lidských práv.

„Má dcera je mentálně postižená, takže doopravdy nechápe, co viděla, ale můj starší syn o tom často mluví. Nevím, co mám dělat,“ dodala.

Hanan nakonec po měsíci zachránil její táta, který ji našel a za její propuštění bojovníkům ISIS věnoval auto a 500 dolarů (12,8 tisíce korun). Džihádista, který ženu každý den znásilňoval, řekl jejímu otci, že si ji chce vzít za manželku. Ten to ale pochopitelně odmítl. Rodině se pak podařilo v lednu 2017 z území ovládaného ISIS utéct do Kirkúku.

Další žena (25) organizaci HRW popsala, jak ji zajali, když se pokoušela utéct v říjnu 2016. Bojovníci ISIS začali střílet po celé skupině a zasáhli jejího syna (6) do zad. Za to si spolu s dalšími zadrženými ženami vysloužila 65 ran prutem. Ženě přispěchala na pomoc rodina, která za ni zaplatila výkupné. Zraněný šestiletý chlapec musel podstoupit čtyři operace, ale naštěstí přežil.

Fanatici z Islámského státu si omlouvají zotročování a znásilňování jezídek tím, že jsou jiné víry. Moc se ale nemluví o tom, že mezi oběťmi jejich řádění jsou i ženy vyznávající sunnitský islám, tedy stejnou víru, kterou se zaštiťuje ISIS. Bojovníci tyto ženy obvykle obviní z odpadlictví od víry, aby je mohli zneužít.

snehulak ( 22. února 2017 08:11 )

Některé naše vítačky se na to jen třesou a ani je nenapadne, že oni babky přes padesát neznásilňují. Že je to tak, paní ministrová Žilková?

Deneček ( 22. února 2017 01:59 )

Co by za to některé naše modelky a miss daly.

1pravda1 ( 21. února 2017 22:48 )

Samozřejmě, muslimští muži smějí vše, i souložit s malými holčičkami a zároveň mají Koránem přísně zakázanou masturbaci. Oni jsou prostě jako zvěř, ber kde ber, pudy na prvním místě. Rovnoprávnost mužů a žen bychom po nich měli požadovat na prvním místě, pokud chtějí být v EU, ale sluníčkáři a neziskovky budou nás učit, že např. těhotná není žena ale člověk, a maminky tady nejsou pro děti atd.

1pravda1 ( 21. února 2017 22:44 )

Nám je jedno jaký islám bojuje proti jakém islámu! Islám do EU nepatří, když se zabíjejí muslimové mezi sebou, co potom čeká nás bezvěrce, křesťany, atd. S námi už sotva budou bavit o nějakých právech, jsme pro ně jen odpad.

rumungro ( 21. února 2017 22:39 )

 Být brutálně znásilněna kýmkoli je neukojitelnou touhou drtivé většiny vítacích aktivistek. Normální je žít normálně.

Zobrazit celou diskusi