Ačkoli v tuto chvíli některé z téměř 120 atrakcí teprve vyrůstají, už v sobotu ožije Výstaviště v Bubenči 54. tradiční Matějskou poutí.

Měsíc a půl bude v provozu na 30 různých dětských atrakcí, autíčka, kolotoče, malé tanky, nafukovací skákadla či vláčky.

Ani starší nepřijdou zkrátka, o adrenalinové zážitky se postarají moderní zařízení známá z minulých let. K nim letos přibudou naprosté novinky, například 70metrová houpačka Extreem či atrakce Ghost Rider a katapult Bungle.

Atrakce pocházejí z Česka, Nizozemska a dalších států Evropy.

Od úterý do pátku bez vstupného

„Abychom návštěvníkům vyšli vstříc, zrušili jsme vstupné ve všedních dnech,“ prozradil Blesk.cz za organizátory Václav Kočka. Vstupné do areálu ve výši 30 korun budou tedy vybírat pouze o víkendu.

Pouť bude otevřena od 25. února do 17. dubna. Od úterý do pátku mezi 13. a 21. hodinou. V sobotu, v neděli, o svátcích a během školních prázdnin od 10 do 22 hodin. Každé pondělí je zavřeno (výjimku tvoří již zmíněné prázdniny a svátky).

Ceny za atrakce beze změn

Za jízdu na atrakci a za občerstvení zaplatíte stejně jako loni a předloni. Atrakce se pohybují od 30 do 150 korun, adrenalinové jsou dražší.

Ve stáncích si pochutnáte na klobáse za 50 korun a pivu za 30 korun. Podle stánkařů ceny pochutin může ovlivnit jen nástup EET, a tedy případné zdražení u dodavatelů.

Matějské je 422 let

Jak dokládá archiv Národní knihovny, tradice konání Matějské pouti začala roku 1595, letos je jí tedy 422 let. Byla první jarní poutí v Praze a Evropě, oslavou svátku sv. Matěje 24. února. Na Výstavišti se koná od roku 1963.

Kolaudace všech atrakcí proběhne v pátek. Pro majitele atrakce je samozřejmostí pojištění a technický průkaz k provozu.

Podívejte se, jak to v areálu na Výstavišti vypadalo v úterý a jak během pouti v minulých letech:

Fotogalerie
21 fotografií