5 největších výhod indukčního vaření

1. Je bezpečné
Indukční varné desky fungují na principu elektromagnetické indukce. Elektromagnetické pole reaguje pouze na speciální nádobí s kovovým dnem. Neohřívá se tak samotná varná deska, ale právě dno nádobí, které se jí dotýká. Jakmile hrnec či pánvičku z plochy sundáte, rychle se ochladí zpět na původní teplotu. Nemusíte se proto bát, že byste se vy nebo vaše děti popálili.

2. Šetří čas
Indukční varná deska se bleskově připraví k akci a po vaření ihned vypíná. V porovnání se sklokeramickou deskou nebo plynovým sporákem budete mít navařeno zhruba o 30 % rychleji.

Autor: Acomware

3. Má minimální spotřebu
Spotřebuje také naprosté minimum elektrické energie, čímž značně uleví vaší peněžence. Když porovnáte indukci se sklokeramickou deskou, ušetříte asi čtvrtinu energie!

4. Jídlo se na povrchu desky nepřipálí
Když vám během vaření přeteče hrnec, nemusíte panikařit. Nečistoty jednoduše setřete hadrem a plocha je zase jako nová. Pokud si vyberete desku se speciální úpravou iXelium, údržba bude ještě jednodušší. Tento povrch totiž zabraňuje jakémukoliv mechanickému poškození.

5. Ovládání si osvojíte během pár minut
Snad žádné varné desky nemají tak snadné ovládání, jako právě indukční. Jednotlivé plotýnky se naučíte ovládat během pár minut bez složitého studování návodu.

Co všechno indukční varné desky umí?

Nabízejí nespočet různých funkcí a vychytávek, které zkracují stání u plotny na minimum. Ze zkušeností patří mezi nejoblíbenější tyto zlepšováky:

1) Časovač – můžete si načasovat začátek i konec vaření, aniž byste ho celou dobu hlídali.
2) Ovládání jedním prstem – i když máte plné ruce, vše nastavíte pouhým pohybem prstu.
3) Stop and Go – umožňuje rychle zastavit a opětovně spustit jednotlivé varné zóny.
4) Variabilní „flexi“ zóna – samostatné plotýnky můžete zónově spojit v jednu velkou. Ideální pro extra rychlé vaření ve velkých a oválných hrncích.
5) Funkce udržování teploty – vyplatí se, když nevíte přesně, kdy se vám podaří nahnat děti nebo hosty ke stolu.
6) Funkce rozpouštění – velmi pomalý ohřev ideální pro pozvolné přepouštění másla nebo roztékání čokolády do požadované konzistence.
7) Volby Jet Start a Power Booster – pro bleskově rychlý ohřev. Zvyšují ještě o 30 % běžný výkon plotének.
8) Speciální povrch iXelium – speciální povrch zabraňuje poškrábání a jinému mechanickému poškození. Údržba desky se stává jen formalitou.
9) Funkce Power Management – díky ní si můžete sami zvolit maximální příkon varné desky.
10) Bezpečnostní pojistka – brání nechtěnému spuštění, např. během čištění povrchu.

Autor: Acomware

Co ohlídat při nákupu spotřebiče
Plánujete vybrat nového kuchyňského pomocníka online? Ověřte si, že jde o spolehlivého prodejce například podle hodnocení na Heuréce. Dobrý e-shop vám nabídne nejen dopravu zdarma, ale i důležité zázemí záručního i pozáručního servisu. U dražších modelů indukčních desek se vyplatí možnost prodloužení záruky na 5 nebo 8 let