Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otce a syna v Jirkově prý zabil žhář pro 600 Kč! Policie už má podezřelého?

Autor: uá, lac, haj - 
22. února 2017
05:00

Sedm zraněných a dva mrtví, taková je bilance víkendové tragédie v panelovém domě v Jirkově. Výbuch a následný požár, který zabil Miroslava (†59) a jeho syna Dana (†23), měl navíc s největší pravděpodobností na svědomí žhář. Podle deníku Aha! už policie dokonce vyslechla podezřelého.

Důvodem útoku mělo být údajně pouhých 600 korun. Tolik prý dotyčnému žháři dlužil Dan, mladší ze dvou obětí. Věřitele už asi omrzelo čekání na peníze, a tak se uchýlil ke kruté pomstě. Dlužníka měl podle jedné z vyšetřovacích verzí polít hořlavinou a zapálit na chodbě přede dveřmi bytu.

Od mladíka vzápětí chytl i samotný byt, v němž Dan spolu se svým nemohoucím tatínkem uhořeli. Z rodiny se zachránila jen matka, která v osudnou dobu naštěstí nebyla doma.

Pro teorii o žháři hovoří i zápalná látka, kterou na dveřích bytu v jirkovském paneláku našel speciálně vycvičený policejní pes. Jako stopu si policie z místa činu odnesla rohožku ode dveří. Informaci, že by už vyslýchali údajného pachatele, kriminalisté nepotvrdili. „Případ si převzali krajští kriminalisté, více informací ke zveřejnění není,“ uvedla pouze policejní mluvčí Alena Bartošová.

Video  Požár v Jirkově  - Video pro Blesk - Mirka Rybková
Video se připravuje ...

Oheň poškodil i další byty v domě, například ten přímo nad bytem zesnulých je nyní zcela neobyvatelný. Obyvatelé domu jsou zoufalí, a tak není divu, že město pro ně vyhlásilo veřejnou sbírku. Ta prý potrvá do dubna. „Peníze bude možné čerpat i v průběhu sbírky,“ řekl deníku Aha! starosta Jirkova Radek Štejnar. Kromě toho mohou poškození zažádat též o jednorázovou pomoc ve výši 50 tisíc korun.

bibijana ( 22. února 2017 09:31 )

carmin: kdyby tady vládli komunisté, tak si ani nelajzneš v nějakých diskuzích pouštět tu svoji sprostou hubu na špacír, ty rudý debile! V mírném případě by tě tehdejší veřejná bezpečnost antonem odvezla na nějaké odlehlé místo,kde bys dostal obuškem po zadku, v tom horším případě bys valil do kriminálu za pobuřování, Ti by s tebou za ty sprosté urážky i vůči diskutujícím udělali pořádek raz dva.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání