Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Američané zuří: Obamova dcera si užívá se zlatou mládeží, ochranku platíme my

Autor: nka - 
22. února 2017
18:20

Drahé večeře ve společnosti zlaté mládeže, cestování, to všechno s ochrankou hrazenou z peněz amerických daňových poplatníků. Tak si dcera exprezidenta USA Baracka Obamy Malia užívá svůj rok volna předtím, než v září nastoupí na prestižní Harvardskou univerzitu.

O víkendu si osmnáctiletá Malia vyrazila na jídlo s přáteli, které až na výjimky tvoří děti z prominentních rodin, do pětihvězdičkové restaurace v exkluzivním lyžařském středisku Aspen. Tam už tradičně jezdí za zimními radovánkami americká smetánka, milovnice lyžování Malia nemohla chybět.

Restaurace Cloud Nine Bistro má na jídelníčku klasické alpské speciality jako fondue, raclette nebo jablečný štrúdl a polední menu tady vyjde na 49 dolarů (1225 Kč).

Bistro hostí jen vybranější společnost. U Maliina stolu se tak sešli potomci Stevea Tische, filmového producenta a spoluvlastníka fotbalového klubu New York Giants, vnuk slavné návrhářky Diane von Furstenbergové, prominentní designérka večerních šatů Monique Lhuillierová a dcera amerického miliardáře Roberta Koticka.

Fotka Malii, která si jako správná patriotka na akci oblékla bílé tričko a čepici s nápisem „USA“, a jejích spolustolovníků se pak objevila na sociální síti Instagram. S komentářem, že „Malia byla v Aspenu (Byla to nejchudší dítě u stolu)“.

„Zřejmě za nejvyšších bezpečnostních opatření,“ komentoval kdosi pod fotografií. Zmínka o tom, že daňoví poplatníci musejí hradit i ochranku dětí bývalého prezidenta, píchla do vosího hnízda a rozpoutala rozčílenou debatu. „Říkala jsem si, jak dlouho za tohle budeme ještě muset platit,“ namíchla se jedna z uživatelek.

Malia přitom rozhodně doma nesedí. Nedávno se vrátila z 83denní cesty po Jižní Americe, kde navštívila Bolívii a Peru.

Zobrazit celou diskusi