Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milovník ze seznamky lákal z žen peníze: Sliboval jim společnou budoucnosti a pak utekl

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
24. února 2017
09:21

Náchodská policie vyšetřuje působení čtyřicetiletého muže z Mladoboleslavska, který je podezřelý, že z několika žen pod slibem společné budoucnosti vylákal zhruba 3,5 milionu korun. 

Podle policejní mluvčí náchodské policie se muž vždy představil jako majitel penzionu v Malé Úpě, své přítelkyni slíbil společnou budoucnost a po čase si řekl o finanční výpomoc. Policie se případem začala zabývat poté, co na něj podala trestní oznámení žena z Jaroměře, která se s ním seznámila na internetu a postupně si pro něj půjčila 150.000 korun.

„Ještě hůře dopadla kamarádka poškozené, kterou žena přesvědčila, aby jejímu příteli finančně vypomohla i ona, neboť sama nemá dostupný potřebný dostatek financí, které po ní přítel požadoval,“ uvedla mluvčí. Z kamarádky muž na základě různých lží vylákal přes 760.000 korun.

Podnikatel se k půjčkám přiznal a tvrdil, že peníze chtěl splatit. „Při bližším zkoumání jeho snah vyšlo najevo, že získané finance částečně prohrál, částečně s nimi splatil starší dluhy, či s nimi naložil jiným způsobem, než aby mu posloužily pro výdělečné podnikání,“ uvedla mluvčí.

Policisté dosud zjistili, že se muž seznámil ještě s minimálně třemi dalšími ženami, ale nevylučují, že podvedených žen může být v celé České republice ještě více. Případné poškozené mohou policisty kontaktovat na telefonech 724 183 755 nebo 974 534 320.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání