Perníkovou chaloupku navrhl a postavil na přelomu 20. a 30. let rakouský architekt Joseph Urban a inspirací pro stavbu byla pohádka bratří Grimmů Jeníček a Mařenka. Zábavní park byl po otevření velmi populární a na pohádkový zámeček se sem jezdily dívat celé rodiny. Peněz ale nepřicházelo tolik, kolik by si první majitel F. H. Bennett přál. Nakonec proto musel atrakci prodat.

Zábavní park změnil několikrát majitele, nejspíš kvůli tomu, že nebyl příliš ziskový. Na konci 70. let se pak brány parku uzavřely a od té doby místo chátralo. V roce 1989 se ještě jeden z majitelů pokusil atrakci znovu otevřít, tentokrát jako místo pro pořádání halloweenských akcí, ale v roce 1993 tu propukl požár a všechny naděje vyhasly. Další pokusy o rekonstrukci selhaly a park byl ponechán svému osudu.

Místo je dnes obehnané plotem a veřejnosti nepřístupné, což ale patrně není pro různé odvážlivce především z řad místních teenagerů problém. Místo je poseté graffiti, což činí jeho atmosféru ještě děsivější. Na snímky opuštěného zábavního parku se můžete podívat v galerii pod článkem.

DALŠÍ ZAJÍMAVÁ OPUŠTĚNÁ MÍSTA NAJDETE ZDE>>
Fotogalerie
22 fotografií