Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Marian »unesl« dceru z Hradce Králové na Slovensko: Našli je až po 5 měsících!

Marian odvezl svou dceru bez vědomí manželky na Slovensko. Policie ho dopadla až po pěti měsících.
Marian odvezl svou dceru bez vědomí manželky na Slovensko. Policie ho dopadla až po pěti měsících.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK ljš - 
3. března 2017
11:19

Hrozí mu tři roky vězení! Marian R. neunesl rozvod a spory o dceru Noemi (5), které měl s manželkou, a rozhodl se, že si dítě prostě vezme k sobě. Loni v červnu se tak s dítětem bez vědomí matky vyplížil z královéhradeckého aquaparku a zmizel. Dopadli ho až po pěti měsících ve slovenském městě Čadca.

Policie v těchto dnech navrhla státnímu zastupitelství sedmatřicetiletého Mariana R. obžalovat. Po pětiměsíčním pátrání se muže s dcerou podařilo zadržet v železniční stanici Čadca na Slovensku. "Muži v případě prokázání viny hrozí až tři roky vězení," sdělila mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Policisté případ zpočátku vyšetřovali jako únos, ale protože rodiče holčičky nebyli rozvedeni a nikdo z nich ji ještě neměl svěřenou do péče, čin překvalifikovali na poškozování cizích práv. "Navíc ho rozšířili o padělání a pozměnění veřejné listiny, protože si ve svém cestovním dokladu pozměnil jméno, rodné číslo, datum vydání i číslo pasu," uvedla mluvčí.

Po listopadovém zadržení dvojice na Slovensku si dceru převzala matka. Otec čekal zhruba měsíc na předání do České republiky, poté soud rozhodl o jeho vzetí do vazby a od konce prosince je ve vazební věznici.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání