Smrt přišla v noci. „Mohu potvrdit, že v noci z druhého na třetího března byl na ulici nalezen mrtvý muž, ročník 1976. Všechno nasvědčuje tomu, že se jednalo o pád z domu. S ohledem na probíhající vyšetřování nebudeme poskytovat žádné další informace,“ sdělila Blesku Martina Fejfarová z kolínské policie.

Podrobnosti o jeho smrti jsou zahalené tajemstvím. V domě ani není vyvěšené parte. „Skočil z okna v pátém patře. Přítelkyně vůbec nechápe, proč to udělal. Měli naplánovanou, a snad i dokonce zaplacenou dovolenou,“ prozradil Blesku člověk z fotografova okolí, který si nepřál být jmenován.

„Všichni, kdo ho znali, jsou z toho v šoku,“ dodala jeho sousedka, která má z okna hodně smutný pohled. Pod balkony, kde se našlo fotografovo tělo, vzniklo pietní místo, kam lidé nosí svíčky a květiny. Tragická smrt nezasáhla jen jeho nejbližší okolí, ale také svět modelingu, kde se množí spekulace o možné příčině sebevraždy.

„Asi nešťastná láska, ale nemůžu to potvrdit. To ví zřejmě jen on a jeho okolí. Psala jsem si s ním před čtrnácti dny a byl v pořádku. Takže to opravdu nechápu. Ale jedno vím – přišli jsme o hodného člověka,“ řekla Blesku Tereza Fajksová, která s ním společně s Mašlíkovou, Verešovou nebo Terezou Budkovou (26) spolupracovala. „Zemřel úžasnej fotograf a zároveň skvělej člověk Václav Širc. Nikdy nezapomenu na ta super focení, která jsem díky tobě zažila! Odpočívej v pokoji, Vašku,“ zněl vzkaz Hanky Mašlíkové zesnulému na sociální síti.

Sebevražda mohla být ale také podle některých způsobena zdravotními problémy. „Měl boreliózu a léčil se už dlouho. Vím, že bral léky, které se berou celoživotně,“ svěřil Blesku dobře informovaný zdroj.

Video
Video se připravuje ...

VIDEO z focení: Andrea Verešová nahoře bez v objetí s andělem Jan Jedlička, foto: Jan Tůma, hudba: Kevin MacLeod

Fotogalerie
30 fotografií