Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vtipný rozhovor na BBC vyvolal vážnou diskusi. Kvůli asijské ženě

Autor: ČTK, mah - 
12. března 2017
10:46

Britský profesor mezinárodních vztahů Robert Kelly se i s rodinou stal internetovou senzací. Po sociálních sítích se šíří video jeho živého rozhovoru s BBC. Diváky však nezaujala debata o politické situaci v Koreji, ale to, že průběh narušily dvě děti, které vtrhly do místnosti, a žena, která je rychle odvedla. BBC překvapilo, že mnozí diváci ženu asijského původu pokládali za chůvu. Přitom šlo o profesorovu manželku.

Když se tato záležitost vyjasnila, rozběhla se vášnivá diskuse na téma předsudků, rasy a rasově smíšených manželství. „Proč si každý myslí, že žena na tom legračním videu je chůva?“ ptá se jeden uživatel Twitteru.

Někteří svůj omyl ospravedlňovali výrazem zděšení a rychlostí, s níž žena děti ze záběru kamery odtáhla. Podle nich byla vedena strachem, že přijde o práci. Opačný tábor naopak tvrdí, že prostě chtěla zabránit rušení při manželově rozhovoru, který se týkal situace v Koreji po sesazení tamní prezidentky.

Korejští diváci videa měli výhodu a byli v obraze dříve než ostatní, neboť jedno z dětí se „odtahu“ bránilo korejsky: „Proč, co je špatně, mami, proč?“

BBC poznamenala, že předsudky stran asijských žen jsou ve společnosti hluboce zakořeněny. Jedna čínská studentka v Británii narážela neustále na to, že si lidé automaticky mysleli, že studuje medicínu nebo ekonomii, a byli zaskočeni, když zjistili, že je studentkou anglické literatury. Novinářku původem z Indie vrátný při vstupu do redakce regionálního deníku uvítal otázkou, zda jde „uklidit tu kuchyň“. A profesorka japonského původu narozená v Británii prý při seznamování pravidelně čelí otázce, odkud je, i když je zjevné, že hovoří britskou angličtinou.

Podívejte se na rozhovor a posuďte sami:

velka_0 ( 13. března 2017 18:39 )

Jak si takový pohledný a jistě erudovaný chlap, zřejmě z dobré rodiny, může vzít pravděpodobně proradnou Asiatku ? Asiaté jdou údajně tzv. přes mrtvoly. Brzy asi skončí reportér hluboko pod zemí a tato "baba vyčůraná" zdědí jeho milióny. Pak se takové, přitáhnuvší z Asie, kozy v Evropě namnoží a začnou EU vládnout. Obdoba muslimů.

stejne ( 12. března 2017 23:16 )

 Jo už to vidím, oni to tam dopsali. Četla jsem na anglických stránkách, že jeho rodiče bydlí v US v Ohiu. Kelly s rodinou z téhle kanceláře s rodiči skypuje. Děti asi slyšely hlasy z pc a mysleli si, že je to babička a děda, proto přiběhly.

pokemonka ( 12. března 2017 21:21 )

to byla jeho manzelka ne chuva

stejne ( 12. března 2017 19:35 )

Děcka vlítla za tátou, měl větší posadit na klín a povídat dál. Chůva táhne plačící ditě po zemi. To vypadá na padáka.

Zobrazit celou diskusi