Tvarohová pomazánka s pažitkou

Ingredience:

• 1 měkký tvaroh

• 1 cibule

• 1-2 lžíce mléka

• pažitka

Postup:

Omytou pažitku nasekáme najemno, cibuli rovněž nadrobno. V misce promícháme tvaroh s nakrájenou cibulí, podle potřeby přidáme mléko, na závěr vmícháme pažitku, kterou lze dozdobit i namazaný čerstvý chléb, bagetku nebo knackebrot.

Autor: Shutterstock

LEHKÝ OBĚD

Kuřecí steak se sušenými rajčaty

Ingredience:

• 500 g kuřecích prsou

• 1 lžička bazalkového pesta

• 2 střední stroužky česneku

• 200 g mozarelly

• sklenice sušených rajčat

• olivový olej

• sůl, pepř

Postup:

Mírně naklepaná a osolená kuřecí prsa osmahneme z obou stran na rozehřátém oleji, vyjmeme a vložíme do pekáče. Sušená rajčata vyjměte (olej nevylévejte!), pokrájejte na drobnější kusy a maso jimi „zasypte“. Povrch pak poklaďte plátky mozzarelly. Olej z rajčat smíchejte s pestem a česnekem a směsí zalijte maso. Pečte přibližně 15 minut na 200 °C. Podávejte se zeleninovým salátem nebo s brambory upravenými podle chuti.

Autor: Shutterstock

VEČEŘE PLNÁ VITAMÍNŮ

Salát s ředkvičkami

Ingredience:

• svazek ředkviček

• slunečnicová semínka

• 1 hlávkový salát

• 2 římské saláty

Na zálivku:

• šťáva z 1 citronu

• 2 lžičky medu

• olivový olej

• sůl a pepř

Postup:

Slunečnicová semínka opražíme nasucho na pánvi, necháme vychladnout. Ingredience na zálivku důkladně promícháme do hladké směsi. Oprané saláty ručně natrháme na kousky, ředkvičky pokrájíme na plátky nebo drobnější kostičky. Zeleninu promícháme, přidáme zálivku a zasypeme opraženými slunečnicovými semínky.

Autor: Shutterstock