Mladíci v kuklách přišli do obchodu, který slouží zároveň i jako směnárna, o půl sedmé večer. Jako pojistku si s sebou vzali i nůž a malou pistoli. Když ale přišli do obchodu, byli nepříjemně překvapeni a zároveň i zaskočeni tím, že se za pokladnou nenacházel žádný personál. Jelikož jim daná situace udělala čáru přes rozpočet a v provozovně nenašli ani živáčka, začali na celé kolo křičet: „Prachy, prachy, prachy!“

Odešli s nepořízenou

Odpovědi se jim dostalo až ze skladu, který se nachází v zadní části provozovny. Odtud do prodejních prostor vykoukla prodavačka, která, zjevně zaskočena situací, začala liknavým hláskem lupičům odpovídat: „Tady nikdo není, tady nikdo není.“„Hledaní mladíci se snažili ženu přimět, aby přišla k pokladně a vydala jim finanční hotovost. Toho ale nedocílili a tak po několika desítkách vteřin provozovnu opustili s nepořízenou. Byť hledaní loupeží nezískali žádnou hotovost, i tak jsou podezřelí z trestného činu loupež, za který jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ uvedl tiskový mluvčí policie Jan Daněk.

Případem se nyní zabývají kriminalisté, kterým se z kamer podařilo získat záběry mužů chvíli před loupeží, kdy brouzdají centrem města. V tu chvíli ještě neměli maskované tváře a na sobě měli běžné civilní oblečení.„Další prošetřování navíc ukázalo, že hledaní lupiči měli loupež téměř do posledního naplánovanou. V batohu a cestovní tašce si totiž přinesli k obchodu oblečení, do kterého se těsně před loupeží převlékli. To vše zřejmě proto, aby zahladili stopy,“ dodal Daněk. Protože se policistům stále nepodařilo zjistit totožnost lupičů, obrací se na veřejnost. Pokud tedy lupiče poznáváte, znáte jejich totožnost, místo jejich pobytu či pohybu, volejte na linku 158.