Rekola se v ulicích objeví už popáté. Od úterý potkáte 100 bicyklů, jejich počet postupně naroste. „Nejvíce lidí vyláká na kolo obvykle až květnové počasí. Uvidíme, jak tomu bude letos, ale plánujeme vypustit v Praze do provozu 450 kol,“ řekl zakladatel Rekol Vítek Ježek.

Letos budou po Praze jezdit prototypy vyrobené přímo pro Rekola – s originálním rámem, košíkem integrovaným v řidítkách a bezdušovými koly s reflexním proužkem, který zajistí dobrou viditelnost jezdců v noci.

„Originální rámy jsme nechali vyrobit v Evropě. Vybírali jsme jednotlivé komponenty od výrobců ze sedmi zemí. Výsledkem je vymazlené kolo, které je stvořeno pro městský bikesharing (název pro sdílení kol mezi více lidmi – pozn. red.),“ popsal Ježek.

Buď na celou sezonu, nebo jednotlivé jízdy

Letos si můžete koupit jen předplatné na celou sezónu, která trvá od 21. 3. do 21. 11. Vyjde vás na 1 199 korun, měsíc tedy stojí na 150 korun. Nebo si můžete kola půjčovat jednorázově. Zaplatíte stejnou cenu, jako stojí lístek pro jízdu v MHD, tedy 32 korun.

Kola musíte vrátit vždy do hodiny na jakékoliv místo v růžové zóně. Pokud máte bicykl půjčený jednorázově, musíte ho nechat v některém z Repointů. Překročíte-li hodinu, platíte 32 korun za každou započatou.

Kromě Prahy fungují Rekola také v Brně, Olomouci, Českých Budějovicích a Teplicích. Roční tarif Vám umožňuje půjčovat růžová kola i v těchto městech, a to bez dalších poplatků.

Na to, jak nová Rekola vypadají, se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Sochu sv. Václava odvezli z Prahy: Co bude na Václaváku? A Dalibor zkrášluje ošklivá místa Matěj Smlsal, David Vaníček

A podívejte se také na fotky kol i na to, jak v zimě čistili sklad. O růžová kola zdarma byl takový zájem, že během hodiny byla pryč:

Fotogalerie
38 fotografií

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!