Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž se nechal přejmenovat na Hitlera. Děti Adolfa a Evu Braun mu vzala sociálka

Autor: nka - 
27. března 2017
20:29

Žádost o změnu příjmení po vzoru vůdce nacistického Německa posvětil soud americkému neonacistovi. Isidore Heath Campbell (43), který dvě ze svých devíti dětí pojmenoval po německém diktátorovi a jeho manželce, se oficiálně přejmenuje na Hitlera v den výročí konce 2. světové války.

„Mám jméno po hrdinovi. Jmenuji se teď Hitler,“ řekl Campbell webu MyCentralJersey.com s tím, že jeho žádost o změnu příjmení už schválil soud a oficiálně k ní má dojít 8. května.

„Hitler je hrdina, protože zachránil Německo, pozvedl tamní hospodářství, postavil v Německu silnice, dal Němcům pracovní místa a staral se o německý lid. Jsem na něj moc pyšný,“ vysvětlil Campbell svůj výběr. V péči o lid navíc německého diktátora přirovnal k nynějšímu americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. „Jen Trumpovi záleží na lidech v Americe. Jenom Trumpovi. Ti ostatní tu práci dělali jen pro peníze,“ dodal.

Podívejte se na trailer k filmu, v němž Campbell vystoupil:

Campbell se obdivem k nacistickému vůdci netají. Je potetovaný hákovými kříži a po Hitlerovi pojmenoval svého syna, dceři zase dal jméno Eva Braun.

Média se o něj začala zajímat v roce 2008, kdy ztropil veřejný poprask kvůli tomu, že mu v samoobsluze odmítli napsat synovo jméno na narozeninový dort. Krátce nato ke Campbellovým dorazila sociálka a odebrala jim děti.

„Můj syn se jmenuje Adolf Hitler Campbell. To je snad opravňuje k tomu, aby přišli a ukradli mi děti? Měli soudní příkaz a odvedli je. Ani jsem se s nimi nemohl rozloučit,“ postěžoval si tehdy. Pracovníci úřadu na ochranu dětí ale trvali na tom, že děti z rodiny odebrali ne kvůli jménům, ale obavám o jejich bezpečnost.

Obdivovatel německého diktátora totiž žije na dávkách a má značně kontroverzní způsoby. Jak v roce 2013 tvrdila jeho bývalá žena, Campbell věřil, že je převtělený ďábel, a další dítě chtěl pojmenovat Lucifer. Také prý ženu brával na procházku na hřbitov a ukazoval jí, kam ji pohřbí, až ji zabije.

V roce 2015 ho zase policie vyšetřovala pro obvinění z domácího násilí. Campbell tehdy uprchl a skrýval se, za což později dostal 180 dní vězení. Když britský server The Daily Mail v té době Campbella kontaktoval, dovolal se jen do hlasové schránky. V namluveném vzkazu Campbell přivítal volajícího na „vůdcově lince“ a nakonec popřál „hezký den, heil Hitler“.

„Mám různé názory. Myslím si, že běloši by měli bydlet mezi bělochy, černoši mezi černochy, Španělé mezi Španěly. Nevidím na tom nic špatného,“ shrnul Campbell před dvěma lety svůj pohled na věc při natáčení dokumentárního filmu Seznamte se s Hitlerovými. Ten pojednává o lidech s příjmením nechvalně proslulého politika a Campbell v něm jako Hitlerův obdivovatel také vystoupil.

Zobrazit celou diskusi