Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Špatně zaparkovaný vůz odtáhli i s dítětem (2): Otci (40) hrozí kriminál

Autor: lm - 
5. dubna 2017
23:21

Za slunečného počasí nechal své 2,5leté dítě v černém autě a odešel do samoobsluhy. Čtyřicetiletý řidič se nestačil divit, když se vrátil a auto bylo pryč. Špatně zaparkovaný vůz mu totiž mezitím odtáhli.

K incidentu došlo v pátek po poledni. Čtyřicetiletý otec zaparkoval v bratislavské Zámocké ulici těsně před přechodem a odešel do samoobsluhy, která byla hned vedle. Na špatně zaparkované auto policisty upozornil jeden z občanů. Strážníci proto na místo poslali odtahovou službu.

Pracovníci odtahovky si ale nevšimli, že uvnitř vozu sedí 2,5letý chlapeček. "Dorazili jsme na místo a auto klasicky naložili na odtahové vozidlo. Když jsme už byli na cestě na naše parkoviště, městští policisté nám opět zavolali, že v naloženém autě je zamčené malé dítě. Byl to pro nás šok. Jelikož šlo o černou Škodu Superb s tmavými fóliemi, ani ve špatném snu by nás nenapadlo, že uvnitř je dítě," popsal serveru topky.sk šéf odtahovky.

"Děťátko bylo připoutané v sedačce, bylo klidné, neplakalo, nejevilo žádné známky stresu nebo paniky," doplnil ředitel.

Otec byl po příjezdu odtahovky značně naštvaný a tvrdil, že si odběhl jen na pár minut a auto měl na dohled. Jak ale spočítal slovenský server, z časového hlediska to nemohla být pravda. Mezi oznámením a odtahem uplynulo přibližně 20 až 25 minut. Poté, co si otec syna z auta vyzvedl, odtahovka vůz opět odvezla.

Pokuta je nyní to nejmenší, co nezodpovědnému řidiči hrozí. Podle informací TV JOJ byl muž obviněn ze zločinu odložení dítěte. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do šesti let.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání