Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilý slovenský pilot chtěl řídit letadlo: Půjde si sednout na osm měsíců

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK, Reuters, Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
3. dubna 2017
19:35

Kanadský soud dnes poslal na osm měsíců do vězení slovenského pilota místních nízkonákladových aerolinek, který chtěl na Silvestra letět linkovým letadlem se stovkou pasažérů do Mexika opilý.

Kanadská prokuratura požadovala pro sedmatřicetiletého Miroslava Gronycha, který má v zemi pracovní vízum, rok vězení s poukazem na to, že svou nedisciplinovaností ohrozil bezpečnost lidí a neuposlechl kopilota, aby raději pilotní kabinu opustil.

Podle obžaloby se mu nepodařilo odletět proto, že pod silným vlivem alkoholu v kabině stroje usnul s obličejem přitisknutým k oknu. Pilotův právník u soudu prohlásil, že Slovák je závislý na alkoholu, ale léčí se.

To možná přispělo k nižšímu trestu. Gronych měl poslední den loňského roku řídit stroj společnosti Sunwing Airlines z města Calgary s mezipřistáním v Regině a Winnipegu až do cílové destinace v mexickém Cancúnu.

Do kokpitu nastoupil ráno nedlouho před tím, než měl vyrazit, přičemž si zaměstnanci letiště všimli, že se choval podivně. Poté jeho kolegové zjistili, že bezvládně leží v pilotním křesle a nereaguje na oslovení.

Když mu policisté udělali krevní zkoušku, zjistili, že má trojnásobek povolené hladiny alkoholu. V jeho hotelovém pokoji se poté našla prázdná lahev vodky.

Podívejte se na video, jak Harrison Ford minul těsně obří boeing:

Lucio1 ( 4. dubna 2017 04:42 )

Jestliže měl trojnásobné množství alkoholu v krvi než je povoleno a našli u něho prázdnou flašku vodky, tak si pilot může dát deci a je v normě... Pro ty co brzy s nimi poletí...

gabreta ( 3. dubna 2017 21:57 )

To je Štefan!!! https://www.youtube.com/watch?v=jZRHuvqyXuk

Zobrazit celou diskusi