Mnoho lidí bylo překvapených, když se starosta Prahy 6 Ondřej Kolář na sociální síti pochlubil tím, že v Playboyi s ním je rozhovor na dvou stranách.

„Dneska jsem si asi poprvé v životě koupil ‚hanbatej‘ časopis ne kvůli spoře oděným slečnám. Strany 28 a 29 v aktuálním čísle Playboye. Sorry jako, musel jsem se pochlubit...,“ napsal k příspěvku. V tom by nebyl takový problém, kdyby za to radnice nezaplatila téměř 50 tisíc korun.

V tomto příspěvku na Facebooku se starosta chlubil rozhovorem.
Autor: Reprofoto Facebook

Následně proti němu vystoupila opozice v čele se členem Zelených Antonínem Nechvátalem.

„Pokud by tam byl o své vlastní vůli, tak je to asi otázka, jestli tam chce být, ale pokud na to šly prostředky z Prahy 6, tak mi to připadá závadné,“ popsal situaci. Předtím si na zastupitelstvu vyžádal odpověď na otázku, jestli tato propagace byla placená, což následně starosta potvrdil.

Morální problém

Podle Koláře však není nikde určeno, jakým způsobem má propagace radnice vypadat, a o tom, že šlo o placený rozhovor, se prý dozvěděl až poté, co ho poskytl. „Stejně jako vy vnímám nevhodnost tohoto postupu, který lze označit jako selhání jednotlivce,“ popsal v odpovědi. Už dříve totiž zadal vedoucí odboru komunikace úkol, aby zajistila profilové rozhovory se starostou v lifestylových médiích.

„Pracovníci tohoto odboru zvolili tu nejméně vhodnou cestu. Z toho jsem vyvodil důsledky a mohu Vám i ostatním s jistotou sdělit, že takováto situace se nebude opakovat,“ popisuje dále. Šéfka zmíněného odboru na radnici již nepracuje a velkou personální změnou prošel celý úsek.

Kompenzace radnici

Pokud by však došlo k tomu, že by právní oddělení radnice našlo na tomto rozhovoru něco závadného, je připraven celou částku zaplatit ze svého a poslat ji například některému ze spolků v Praze 6 nebo na charitativní účely.

„Podle toho, co mi však řeklo ekonomické oddělení, v tom nevidím žádný problém, peníze šly na propagaci a nikde není určeno, jakým způsobem má probíhat. Jediný možný problém by mohl být v tom, že to šlo z peněz na propagaci, a nikoli public relations, na které je dohromady vyčleněno asi 1,25 milionu korun,“ uzavírá pro Blesk.cz starosta.

Podobný problém s médii měl starosta už dříve, kdy v časopise městské části Šestka den před vydáním vyměnil stranickou kolegyni Milenu Hanušovou za fotografii Cindy Crawford, za což se následně musel omlouvat. Článek v Playboyi s titulkem „Sranda musí být“ ale opět nikomu vtipný nepřišel, omlouvat se tak musí znovu. 

Zajímá vás, jak to vypadá v kanceláři starosty Prahy 6? Podívejte se na fotky:

Fotogalerie
14 fotografií

Na rozhovor se starostou Kolářem o modrých zónách se podívejte zde:

Video
Video se připravuje ...

Parkovací zóny v Praze 6 Blesk TV