Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V rybníce našli 25 tun mrtvých ryb. Co je zabilo?

Autor: ČTK, ula - 
8. dubna 2017
09:52

Společnost Rybníkářství Pohořelice dnes zřejmě dokončí likvidaci uhynulých ryb v násadkovém rybníku v Ivanovicích na Hané na Vyškovsku. Zhruba polovina ryb v rybníce podle vodohospodáře společnosti Aleše Vavřiny přežila a firma se ryby pokusí znovu vysadit.

Odhady škod se zatím různily včetně množství uhynulých ryb. Podle Vavřiny jejich množství zatím nelze přesně určit, ale odhad se bude nyní lišit už jen o jednotky procent. „V rybníce bylo asi 25 tun ryb a odhadujeme, že zhruba polovina přežila,“ uvedl Vavřina.

Příčina? Zatím neznámá

Uhynulé ryby dnes pracovníci firmy zřejmě dosbírají a odvezou do kafilerie. Policie mezitím prověřuje, co bylo příčinou. „Zjišťujeme, zda šlo o nedbalost, nebo o úmyslné jednání,“ uvedla v pátek vyškovská policejní mluvčí Alice Musilová. Výsledky z chemické laboratoře hasičů budou zřejmě až příští týden, což dnes potvrdil i mluvčí hasičů Petr Příkaský.


 

V rybníce byly malé násadkové ryby, které měla firma převážet k nasazení do rybníků. Šlo o kapry, tolstolobiky, sumce nebo candáty. Podle prvních odhadů je škoda kolem jednoho milionu korun.

Dron nad rybníkem Rožmberk: Podívejte se na výlov 150 tun ryb:

Video  Dron nad rybníkem Rožmberk: Podívejte se na výlov 150 tun ryb.  - David Malik, Matěj Šrám
Video se připravuje ...

tgbg ( 9. dubna 2017 08:33 )

Práce buňky mladých komunistů.

Zobrazit celou diskusi