Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiš musel zhubnout, Šlechtová zas vyrazila na skate: „Verbování“ voličů začíná

Autor: Jakub Veinlich - 
11. dubna 2017
05:01

Hubnutí, méně formální oblečení, usměvavé oholené tváře. Trochu té lidskosti a volič na prvním místě – alespoň na billboardech. Politici prostě ladí, jak zaujmout. Na plakáty už se fotil šéf ODS Petr Fiala, svou vizi z plakátů představuje také oholený vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) zas pokračuje v charitativních koncertech. Volby budou přitom až 20. a 21. října. 

I když to politické strany nechtějí říct úplně naplno – v jejich sekretariátech je touto dobou hodně živo. Rušno vlastně natvrdo začalo minulý týden, kdy Miloš Zeman oznámil, že vyhlásí termín voleb do Poslanecké sněmovny na 20. a 21. října. Asi nejvíc práce teď mají u lidovců a v hnutí STAN. Volební štáby už se sice scházejí, ale teď hlavně pilují koaliční smlouvu, která má stvrdit jejich volební spolupráci a kandidaturu v koalici.

„Smlouvu budeme projednávat v úterý na předsednictvu, jednání finišují,“ řekl Blesk.cz 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Podle našich informací přitom měla být smlouva podepsaná tento týden.

„Ještě dojednáváme poslední detaily a podepsat bychom měli v nejbližších dnech, nejpozději týdnech. Věřím, že si ten termín dnes nebo zítra potvrdíme,“ byl trochu tajemný šéf hnutí STAN Petr Gazdík, o kterém se mluvilo jako o koaličním lídrovi v Praze, jenže lidovci chtějí mít v hlavním městě v čele ministra kultury Daniela Hermana.

Pozor, vyletí ptáček

V prvních partajích už také vznikají první billboardy. Občanští demokraté oblékli svého předsedu Petra Fialu do šik saka a vesty. Z billboardů má zaujmout voliče také v moderních brýlích. Fotky podle informací Blesk.cz vznikaly zhruba před měsícem. Fialu čekají v roli předsedy strany vůbec první volby do Sněmovny – a tak se snaží přesvědčovat voliče ještě před oficiálním zahájením kampaně.

„Volby se pomalu blíží, nenecháváme nic náhodě. Chceme nabídnout voličům kvalitní program, proto už teď jezdím po České republice a mluvím s lidmi o tom, co je trápí, co jim komplikuje práci a ztěžuje život,“ řekl Fiala Blesk.cz s tím, že podněty lidí bude chtít zahrnout do volebního programu, který strana představí na konferenci 22. dubna.

Předseda ODS Petr Fiala se fotí na billboard před kampaní k volbám do Poslanecké sněmovny. Volby budou 20. a 21. října 2017. Předseda ODS Petr Fiala se fotí na billboard před kampaní k volbám do Poslanecké sněmovny. Volby budou 20. a 21. října 2017. | Občanská demokratická strana

Babiš hubl

Focení má za sebou také šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Jeho spolupracovníci tvrdí, že to zatím není oficiální focení pro kampaně, ale představení vize, jak by mělo Česko vypadat za pár let. Babiš se kvůli focení dokonce oholil, stěžoval si, že se musí neustále převlékat a že není fotogenický. „To převlékání nevím, nemám to moc rád,“ řekl k focení Babiš, kterého mluvčí kvůli kampani nutila i hubnout. 

Podívejte se, jak vypadá focení politiků: 

Jurečka hudebník

Mezi dohadováním koaliční smlouvy se STAN a řízením ministerstva zemědělství si Marian Jurečka čas od času odskočí ještě k pořádání benefičních koncertů, na kterých sám hraje na tubu. Jako například o uplynulém víkendu. Svou hrou chtěl tentokrát přispět mimo jiné k obnově zvonů v Karlových Varech, které zabavili nacisté v roce 1942, a na věži je tak stále prázdno.

Marian Jurečka jako hudebník, podívejte se, jak mu to jde: 

Tubu pak vystřídal Jurečka v neděli za bubny. Tentokrát bez hudební produkce. „To jsme byli s dětmi ve Světě techniky, v Ostravě, tak jsme si tam trochu zabubnovali,“ řekl ke svým hudebním sklonům ministr. A hudbě rozumí také Pavel Bělobrádek, který hraje na kytaru a píše pro skupinu The Tap Tap.

Šlechtová na skejtu

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová zase potvrdila, že chce kandidovat. S Andrejem Babišem se podle informací Blesk.cz na nějaké variantě v pokračování v politice domluvila, zatím ale oba dohodu tají. Šlechtová ovšem nenechává nic náhodě, a tak jste ji mohli zahlédnout třeba na skejtu a s helmou. A nebo jako dřevorubce, který štípe dříví. „Stala se ze mě ‚skateačka‘,“ napsala na svůj facebookový profil Šlechtová, když otevírala nový skatepark v Kyjově.

Karla Šlechtová se nebojí ani na skateboardu. Karla Šlechtová se nebojí ani na skateboardu. | facebook Karly Šlechtové

 

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
panda82 ( 11. dubna 2017 08:48 )

Verbeš verbuje, ha kdyby pracovali pro lidi, tak nemusí verbovat a lidi je budou volit pro ně samé,ale půl roku před volbami jim nikdo nesežere, že to dělají pro lidi, a nemelou panty pro svoje křesílka, ukaž cos vykonal a nebral jen peníze, tím se prezentuj

moiaza ( 11. dubna 2017 08:10 )

Na mě kašpary neplatí. Ani bulvár. Mám svůj vlastní mozek. Ve volbách budu volit jen čestné a poctivé lidí. Čestný a poctivý politik existuje jen v dávných pohádkách. Tak tím pádem je zcela jasné, koho budu volit.

pomoooc-hori ( 11. dubna 2017 07:49 )

Kašpar zdenekk si přišel honit na diskuzi svého minipindíka.

y1xcvbnm ( 11. dubna 2017 07:28 )

není Šlechtová spíš Šlechta???

Bedoslav ( 11. dubna 2017 06:24 )

sado maso, číst si ten článek ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa