Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Za raketovým útokem na Sýrii stojí Trumpova dcera? Ivanka prý zatlačila na Donalda

Autor: ČTK - 
11. dubna 2017
16:30

Amerického prezidenta Donalda Trumpa při rozhodování o nedávném raketovém útoku proti Sýrii ovlivňovala jeho dcera Ivanka. Serveru britského listu The Daily Telegraph to řekl její bratr Eric. Západ obvinil předtím syrskou armádu z chemického útoku na syrské civilisty, který zabil desítky lidí, včetně mnoha dětí. Syrský vládnoucí režim odpovědnost odmítá. Turecký ministr zdravotnictví Recep Akdag v úterý potvrdil, že civilisty zabil sarin.

Eric Trump řekl, že si je ‚jist‘, že jeho sestra Ivanka využila svého vlivu na jejich otce, aby ho povzbudila k vojenské akci proti (syrskému prezidentovi) Bašáru Asadovi,“ napsal britský web.

Trump nařídil odpálení raket na syrskou leteckou základnu minulý týden ve čtvrtek večer (amerického času) v reakci na úterní chemický útok, při kterém zahynulo nejméně 87 lidí, včetně více než 30 dětí.

Ivanka je matkou tří dětí a má vliv. Jsem si jist, že řekla: ‚Hele, to je hrozná věc‘,“ řekl Eric Trump webu britského deníku. „Můj otec bude v takových chvílích jednat,“ dodal Eric s tím, že když „nějaký lídr zplynuje svoje lidi, ženy a děti“, musejí se Spojené státy v určité chvíli zachovat jako světová jednička a velmoc. Podle něho měly USA pro útok plnou podporu svých spojenců.

VIDEO: Takto vypadal útok USA v Sýrii:

Video  Trump poslal odvetu za utrpení dětí: USA bombardovaly Sýrii.  - Reuters/Klára Brunclíková/Hudební banka
Video se připravuje ...

Eric Trump: Jsou to divoši!

Záběry zraněných dětí v důsledku chemického útoku Donalda Trumpa hluboce zasáhly, řekl Eric. „Bylo to strašné. Tihle chlapi (představitelé syrského režimu) jsou divoši a já jsem rád, že (Trump) odpověděl tak, jak odpověděl,“ prohlásil Eric.

Ivanka Trumpová působí jako asistentka prezidenta – je zaměstnankyní Bílého domu, ale bez nároku na odměny. Účastní se mimo jiné akcí, jako jsou návštěvy cizích státníků. Po raketovém útoku napsala na Twitteru, že je hrdá na svého otce, že se odmítl smířit s tak příšerným zločinem proti lidskosti.

Moskva ale útok v Sýrii ostře odsoudila. Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov podle agentury TASS údajnou roli Ivanky Trumpové v této záležitosti odmítl komentovat s tím, že Kreml se do rodinných záležitostí lídrů jiných zemí nevměšuje.

VIDEO: Záznam chemického útoku šokoval celý svět. Upozorňujeme, že jde o drastické záběry:

Video  Bezvládná tělíčka a pěna u pusy: Čím útočili na civilisty v Sýrii?  - Reuters/Klára Brunclíková/Hudební banka
Video se připravuje ...

hanka666 ( 11. dubna 2017 23:14 )

V Sýrii má USA už 5 základen.

1_2_3 ( 11. dubna 2017 21:20 )

Tak se to hodilo na Ivanku a je to. Někomu tam nesedí. A nakonec se najdou v Sýrii stopy made in USA.

1_2_3 ( 11. dubna 2017 21:17 )

Ano, předtím ale mluvila s manželem a ten udělá vše nej pro svůj národ - židovský.

1_2_3 ( 11. dubna 2017 21:15 )

Kdybys měl přehled a věděl kdo má v USA moc, držel bys přinejmenším zobák. Ale blbec jako ty pindá a pindá, aby taky něco vypindal a přitom ví houno. Sepiš jména všech kterým patří největší koncerny a banky a pak přijd a omluv se Balika. Já proti Židům nic nemám, nejsou v oblibě, protože na ně nemáme. Jediné co jim vytýkám je jejich krevlačnost a snaha ovládnout celý svět. Oni tehdy, když odešli z Egyptu a 40 let trajdali pouští nakonec taky ukradli území jiným a dodnes se perou o něco co jim nikdy nepatřilo. Asi tak blbínku. Dodnes se u nich nic nezměnilo. Ten vyvolený národ. Jojo.

kukuku ( 11. dubna 2017 21:13 )

Na základě spekulativních plků (své dcery ?) poslal Trump rakety na Sýrii.

Zobrazit celou diskusi