Neměla co na sebe na oslavu svých čtyřicátin. Zhubla, aby se vešla do šatů!

Vicki Smith
Foto: profimedia.cz
16. dubna  2017 
 06:00

Vicki Smith se blížily čtyřicáté narozeniny a nevěděla, co na sebe. Rozhodla se proto zhubnout, aby si mohla vybrat šaty, které by si opravdu chtěla obléci. A skutečně se to povedlo! Vicki shodila osm velikostí a vypadá o deset let mladší. Takový narozeninový dárek by si přál snad každý!

Třicetidevítiletá maminka Vicki Smith se se svými 115 kilogramy cítila, jako by byla uvězněná ve vlastním těle. Vicki celý život jedla nezdravě, a když ve svých dvaceti letech začala přibírat, svého zlozvyku se nezbavila. Jedla převážně ve fast foodech a sama pro sebe si nacházela omluvu v tom, že na správné jídlo nemá čas kvůli péči o svou dceru.

"Když se mi před čtyřmi lety narodila moje dcera, vymlouvala jsem se na to, že na zdravý životní styl nemám čas, protože jsem moc vytížená. Snažila jsem se vyhnout jakýmkoliv situacím, u kterých bych se mohla ztrapnit. Vyhýbala jsem se dětským hřištím i veškerým turniketům při vstupu na fotbal nebo do zábavních parků."

Motivací byla oslava

Změnit to ale dokázaly blížící se čtyřicáté narozeniny. Pro Vicki se motivací stala narozeninová oslava. Nedokázala si představit, že by se objevila ve společnosti v ošoupaných kalhotách nebo že by nemohla tančit na vlastní oslavě. 

Dalším důvodem bezesporu bylo i to, že Vickiino nezdravé stravování také vyvolalo zdravotní problémy. Kvůli otokům nohou nemohla vyjít do schodů nebo si hrát se svou dcerou. "Cítila jsem se uvězněná v těle, které nemohlo dělat věci, které jsem potřebovala." Vicki si myslí, že její nadváhu zavinilo převážně jedení sladkého. "Byla jsem schopná sníst pytlík čokolády a několik tyčinek místo normálního jídla."

Konečně ve své kůži

Nyní po dvou dekádách, kdy se Vicki cítila obézní, si konečně může užívat své čtyřicáté narozeniny a těšit se na další roky. "Cítím se jako úplně jiný člověk, můžu si konečně užívat módu. Když se náhodou spatřím v zrcadle, nemůžu uvěřit tomu, že jsem to já. Cítím se skvěle a je to skvělé i pro mé sebevědomí." 

S hubnutím ale skončit nechce, na tento rok má v plánu shodit ještě minimálně pět kilogramů. Dodržovat bude nadále i dietní harmonogram. Dál chce také pokračovat v rozšiřování svého profilu na Instagramu, a stát se tak inspirací pro ostatní.

Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji