Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zřícená hala v České Třebové se opravuje: Příčina pádu střechy by mohla být známá v květnu

Autor: ČTK - 
18. dubna 2017
14:10

Příčina pádu střechy sportovní haly v České Třebové, která se zřítila 14. ledna při florbalovém zápase, by mohla být známa koncem května. Pardubický kraj jako vlastník objektu a investor stavby čeká s dalším plánovaným postupem na výsledky zkoumání soudního znalce. Opravená hala by se měla otevřít do konce roku.

Podle hejtmana Martina Netolického (ČSSD) sice na místě není vidět těžká technika ani stavební ruch, ale práce na opravách neustrnuly. „Připravujeme novou variantu střešní konstrukce, kdy se ze čtyř variant, které nám navrhl externí projektant, přikláníme k variantě lepeného plnostěnného vazníku se zaoblenou spodní hranou. Pro další konkrétní kroky však musíme vyčkat na názor soudního znalce,“ uvedl Netolický. Projekt by znamenal úpravy ve vedení sítí či vzduchotechniky a optickou změnu by doznala také konstrukce.



Střecha spadla jen několik dní po kolaudaci, kdy v hale bylo 80 lidí. Všichni stihli utéct. Hejtmanství objekt postavilo za 58 milionů korun pro Vyšší odbornou školu a Střední školu technickou, která už neměla dostačující tělocvičnu.

Střechu haly s konstrukcí z dřevěných vazníků pro generálního dodavatele společnost Profistav Litomyšl stavěla jako subdodávku firma Cecolegno specializující se na dřevěné konstrukce. Celková škoda se odhaduje na 15 milionů korun.

Na záznam pádu střechy se podívejte ve videu:

Video  V nové hale v České Třebové se zřítila střecha. 80 lidí prchalo.  - TVCOM.cz
Video se připravuje ...


asijo ( 18. dubna 2017 15:20 )

Počítám,že viník se nenajde.

alfasamec ( 18. dubna 2017 14:34 )

"Příčina pádu střechy .... by mohla být známa koncem května." ----------------------------------------------------------------------------------------- ---- Ďjó, nejsem žádná vědma, ale příčinu pádu střechy zřejmě budu znát. Někdo shrábnul prachy a odfláknul práci...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání