Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poslední okamžiky ve smrtící sauně: Zoufalé škrábání nehty na dveře

Autor: Tomáš Koníček, Ivan D. Hladík - 
19. dubna 2017
12:13

Matka s dcerou tragicky zahynuly při pobytu v sauně. Postupně začíná vycházet najevo, jak hrůzná smrt je čekala v podomácku vyrobeném rekreačním zařízení.

Blesk zjistil další okolnosti případu. „Když je našli, snažili se je polévat vodou. Nepomáhalo to, takže se volala záchranka. Bylo to šílené. Na dřevě byly vidět škrábance od nehtů. Hrůza, co se tam asi dělo,“ řekla Blesku žena, která rodinu zná a nepřeje si být jmenována.

„Nemáme zájem se o tom s nikým bavit,“ řekl včera Blesku Jaroslav C., který společně s manželkou Jaroslavou chatu vlastní. Jeho syn den po tragédii Blesku řekl, že se jim během hodiny otočil život naruby.

Video  Dvě ženy na Královéhradecku zemřely v sauně. Nemohly se dostat ven.  - TV Prima
Video se připravuje ...

Co se stalo v sobotu?

Sobotní rodinná tragédie byla svým průběhem tak neobvyklá, že o ní informovaly i přední britské deníky jako Daily Mail či Mirror. Co se tedy v sobotu vlastně stalo? „Ženy dlouho nevycházely ze sauny, majitelka je šla zkontrolovat a našla je ležet na zemi. V sauně se zlomila klika a ženy tam zůstaly uvězněny. Záchranáři mohli už jen konstatovat smrt,“ řekla policistka Iva Kormošová. Podle Bleskem oslovených lékařů zřejmě ženy zemřely na selhání krevního oběhu. Případ šetří policie, která nařídila soudní pitvu.

Nešťastná událost, nebo trestný čin? Na tuhle otázku hledá policie odpověď. „Kriminalisté případ intenzivně prověřují a v současnosti zjišťují, o jakou právní kvalifikaci by se mohlo jednat,“ uvedla mluvčí policie Lenka Burýšková.

Jasno by mohlo být do několika dní. Zatím nejsou známé ani výsledky pitvy. Vzhledem k tomu, že ženy zemřely vinou zlomené kliky ve dveřích, která kvůli bezpečnosti nemá podle odborníků v sauně co dělat, připadá v úvahu obvinění z přečinu spáchaného z nedbalosti. Případný viník by mohl jít do vězení až na 10 let.

Video  Smrt v sauně: Kdy může relax skončit tragédií?! 
Video se připravuje ...

klara23_ ( 20. dubna 2017 17:09 )

v tak malym prostoru se nemely sanci rozebehnout na vyrazeni dveri, ale policie by kazdopadne mela doplnit i to ci byly otisky na ulomene klice a ci ty drapance na dverich.......svet je silenej a jedny z nich mohlo i preskocit a vzit s sebou tu druhou......umysl

paragraf ( 19. dubna 2017 18:17 )

Vnutily se do sauny, urazily kliku, poškodily zařízení a takové dvě persony nebyly schopny ani kopnout do dveří a vyrazit sklo, protože tam uchráply a pak už bylo pozdě na všechno

majojo ( 19. dubna 2017 17:54 )

Co jste, vy bulváři zač, když na takovémhle neštěsti s takovým guustem onanujete?

merrylou212 ( 19. dubna 2017 17:32 )

Jenom jestli majitelce kadibudky nechodila mladá za manželem a ta ji za odměnu pozvala do "sauny" a nalomila kliku

zednik ( 19. dubna 2017 17:05 )

Anglické bulvární deníky Daily mail a Mirror to uveřejnily,vzhledem k úžasné české kadibudce s názvem sauna, asi ve sloupku kuriozity. Asi jako když my si v Blesku čteme, jak si v USA jedna paní dala do mikrovlnky usušit živou kočku....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání