Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Smrt vězně na Pankráci: Inspekce obvinila dva dozorce!

Autor: ČTK - 
20. dubna 2017
16:43

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) dnes obvinila dva zaměstnance Vězeňské služby kvůli úmrtí vězně v pankrácké věznici v Praze. Uvedl to server iROZHLAS.cz. Muž loni o Vánocích po záměně vězňů zemřel na předávkování metadonem.

Inspekce bezpečnostních sborů kvůli úmrtí vězně stíhá strážného a také sestru, která látku pomáhající při odvykání závislosti na heroinu vězňovi podala, uvedl server s odvoláním na dokument GIBS. Muž odsouzený za porušení zákazu řízení zemřel v pankrácké věznici loni 25. prosince poté, co dozorci zaměnili dva vězně ze stejného patra se stejným příjmením.

Mluvčí GIBS Radka Sandorová věc odmítla komentovat. "V tuto chvíli je ke zveřejnění pouze to, že věc nebyla uzavřena," řekla serveru. Po tragédii skončili mimo službu tři lidé. Vyšetřovatelé si nechali vypracovat zdravotnický posudek, pracovali také s pitevní zprávou, píše iROZHLAS.cz.

Trestní oznámení kvůli případu podala i přítelkyně vězně. Personálu věznice vyčítá to, že i když si uvědomil svůj omyl, nepomohl mu. "Zemřelému byla podána dávka ve výši 105 mililitrů, což je pro člověka, který nikdy neužíval heroin a nepřišel do styku s metadonem, dávka smrtelná. Běžná dávka na den se pohybuje okolo 20 ml," cituje server trestní oznámení.

Metadon je syntetický opiát, který se používá při léčbě těžkých závislostí a obvykle se podává perorálně v roztoku. Závažné zdravotní obtíže a v krajním případě úmrtí může způsobit při nesprávném dávkování.

Na záběry z věznice v Aleppu se můžete podívat ve videu:

Monikay ( 20. dubna 2017 17:21 )

Pěkné svinstvo, nechali ho pak umřít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání