Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Na fotbalisty útočil z chamtivosti: Chtěl jsem pád akcií Dortmundu, řekl Rus

Autor: bru/ČTK - 
21. dubna 2017
07:27

Německá policie v souvislosti s nedávným útokem na autobus s fotbalisty Dortmundu zadržela osmadvacetiletého německého Rusa, kterého z činu podezřívá. S odvoláním na německou prokuraturu to v pátek uvedla agentura DPA. Motivem činu byly podle všeho burzovní spekulace, které počítaly s propadem ceny akcií fotbalového klubu.

Policie muže dopadla v okolí Tübingenu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Úřady vedly zadrženého již dlouho v patrnosti, napsal deník Rheinische Post s tím, že to nebyl extremista, neboť jednal z chamtivosti.

Zadržený podle prokuratury 11. dubna, tedy v den útoku, získal opce na akcie fotbalového klubu se splatností 17. června. Obchod byl uskutečněn přes internet z hotelu, odkud autobus s hráči odjel. Prokuratura se domnívá, že muž spekuloval na propad kurzu. Zadržený v hotelu pobýval od 9. dubna a ze svého podkrovního pokoje měl výhled na budoucí dějiště atentátu.

Autobus s fotbalisty Dortmundu minulý týden cestou na domácí zápas čtvrtfinále Ligy mistrů s Monakem poškodily tři exploze. Zranění ruky při nich utrpěl španělský obránce Marc Bartra, který byl převezen do nemocnice, kde se podrobil operaci. Zraněn byl i jeden z policistů, který autobus doprovázel.

Pink ( 21. dubna 2017 11:17 )

Jak by na světě bylo krásně bez USA.

provokaterka ( 21. dubna 2017 09:02 )

A navíc demokraticky.

asijo ( 21. dubna 2017 08:50 )

Zase člen tvé rodiny.

tgbg ( 21. dubna 2017 08:47 )

A zase rusák. Putler záměrně cvičí teroristy a posílá je páchat terorizmus.

Samo ( 21. dubna 2017 08:21 )

Každý by měl zůstat tam , kde je doma a zvláště příslušníci agresivních národů jako jsou Arabové, Rusové a islámské národy z bývalého SSSR.

Zobrazit celou diskusi