Italský ostrůvek Zannone leží v Tyrhénském moři mezi Římem a Neapolí, přibližně 10 kilometrů od ostrova Ponza. Celý ostrov má rozlohu přibližně 1 km² a najdete na něm maják a opuštěnou vilu v koloniálním stylu, která byla vybudována ve 30. letech 20. století. Ostrov si od vlády pronajímala italská smetánka, která tu nechala vysadit stovky muflonů a proměnila Zannone v soukromou loveckou rezervaci. 

V 60. letech si zmíněnou vilu pronajal bohatý markýz Camillo II Casati Stampa di Soncino se svou manželkou, italskou herečkou Annou Fallarino. Manželský pár měl ale netradiční zálibu. „Byl to obscénní muž, voyeur, který rád sledoval a fotografoval svou ženu, jak si užívá sex s jinými mladými muži,“ popsal bývalý rybář Giorgio Aniello, který nyní oblastí provádí turisty. „Zatímco šlechtic vyrážel na lovy, jeho žena tu zabíjela čas různými činnostmi,“ uvedl Aniello s tím, že mezi tyto „činnosti“ patřilo třeba koupání bez plavek či laškování s jinými muži na pláži.

Příhodná odlehlá poloha z ostrova navíc udělala perfektní místo pro VIP večírky, které se s průběhem večera proměnily v bujaré orgie. Na ostrov se o víkendech sjížděli šlechtici, milionáři a další prominenti, aby si tu dosytosti užili. Podle zvěstí měl markýz ve vile dokonce „tajnou místnost za zrcadlem“, aby mohl špehovat své odvázané hosty. „(Zannone) se přezdívalo ‚ostrov sexuálních večírků‘, ale nikdo o tom moc tehdy raději nemluvil,“ prozradil turistický průvodce Riccardo Peci.

O sexuálních dostaveníčkách si markýz dokonce vedl deník. „Anna mě dneska úplně pobláznila. Milovala se s jedním vojákem tak vášnivě, že i z dálky jsem si užíval s ním. Přišlo mě to 30 tisíc lir, ale stálo to za to,“ stojí v jednom záznamu.

Jenže v roce 1970 se hrátky manželského páru ošklivě zvrtly. Anna se totiž zamilovala do jednoho ze svých mladých milenců a markýz je přistihl, jak si užívají v jejich domě v Římě za jeho zády. V záchvatu žárlivosti vzal brokovnici a svou manželku i jejího milence zastřelil. Pak obrátil zbraň i proti sobě. Ostrov pak skončil znovu v rukou státu, který ho už nadále nepronajímal, a zmíněná vila hříchu tu pomalu chátrá. V současnosti je sice návštěva ostrova možná, přespat tu turisté ale nesmí. Výlet na ostrov z Ponzy vyjde přibližně na 27 euro (730 Kč).

Fotogalerie
1 fotografie