Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Schapiro: Zeman se pídil i po schůzce s Obamou. Setká se vůbec s Trumpem?

Autor: deb, val - 
22. dubna 2017
19:23

Pražský hrad stále neví, kdy a zda vůbec se prezident Miloš Zeman vypraví na návštěvu za svým americkým protějškem Donaldem Trumpem. Bývalý velvyslanec Spojených států v Česku Andrew Schapiro v rozhovoru pro Info.cz řekl, že za bývalého Baracka Obamy by detaily takové záležitosti byly známy dlouho dopředu. Zmínil také, že se česká hlava státu dlouho ucházela o setkání právě s Obamou. 

Český velvyslanec v USA Hynek Kmoníček tvrdí, že se prezident dozví termín schůzky v Bílém domě velmi krátce před samotnou návštěvou. To je podle Schapira jiný systém, než jaký byl zvyklý za Trumpova předchůdce. „Obvykle se takové záležitosti plánují velmi pečlivě v předstihu, detaily jsou známy dopředu. Tak by to za Obamy fungovalo. Ale nová americká administrativa je trochu nekonvenční,“ uvedl. 

Právě s Obamou, do kterého se pak Zeman sám nebo prostřednictvím svého mluvčího často obouval, se prý český prezident toužil dlouhodobě sejít. „Není žádným tajemstvím, že se prezident Zeman opravdu chtěl sejít s prezidentem Obamou a byl velmi zklamaný, že se to nepovedlo,“ prozradil bývalý velvyslanec s tím, že se po tom česká hlava státu několikrát pídila. „Byla to první věc, na kterou se mě zeptal při mém představení,“ řekl. Důvod, proč Zeman nikdy pozván nebyl, nechtěl komentovat. 

safez ( 24. dubna 2017 23:01 )

Chůdě Zeman, loudit se nevyplácí.

Rafan4321 ( 22. dubna 2017 22:17 )

 O cem by se asi tak prezidenti USA s tim ozralou bavili ? Anglicky poradne neumi, prizvuk strasny, a kdo ma zajem o jeho trapny bonmoty ? Snazi se byt vtipny a je jenom trapny. Ostuda republiky .

al.bunda ( 22. dubna 2017 20:22 )

Není o co stát Miloši

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa