Málo přehledné místo na silnici I/53 je mezi motoristy strašákem. Během necelého měsíce na něm vyhasly při dopravních nehodách tři lidské životy. „Řidič sanitky směřoval od Mackovic na Hostěradice. Podle prvotního vyšetřování nedal škodovce na hlavní cestě přednost,“ konstatovala policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

K nehodě došlo půl hodiny před pátečním polednem. Řidička z nehody naštěstí vyvázla jen s lehkým zraněním. „Převezli jsme ji k ošetření do znojemské nemocnice. Sanitka, která měla bourat, nepatří Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje, jde o tzv. převozové vozidlo,“ sdělila Blesku mluvčí krajské záchranky Hedvika Kropáčková.

Následky srážky likvidovali hasiči ze Znojma a Hrušovan nad Jevišovkou. Policisté po tuto dobu na frekventované silnici řídili kyvadlově průjezd desítek šoférů.

Prokletá křižovatka

Křižovatka u Mackovic patří k nejobávanějším místům na cestě mezi Znojmem a Pohořelicemi. Vysloužila si přezdívku silnice smrti – 31. března u ní zahynul šofér (43) v Renaultu Clio, kterého nepozorný motorista za ním odhodil na autobus v protisměru. O dva týdny dříve tu zemřel starší manželský pár, který se v protisměru střetl s nákladní soupravou.  

VIDEO:  Podívejte se na jinou nehodu, při které se v Ocelkově srazil osobák s policejním vozem!

Fotogalerie
8 fotografií