Máte dvě děti, synovi je třináct, dceři sedmnáct. Děláte něco pro to, aby z nich nevyrostla zlatá mládež?

Toho se velmi bojím a je to těžké. Ale snažíme se je nerozmazlovat, není to tak, že by měly všechno, na co si ukážou. Někdy je to s nimi náročné, syn právě prochází pubertou a občas to s ním tříská neskutečně, i ze školy nosí poznámky. Dcera už má pubertu za sebou, měla ji kolem patnácti let, to mezi námi docházelo často ke střetům, ale dneska je úžasná, máme velmi přátelský vztah, se vším se mi svěřuje…

I co se týče kluků? Prý už randí.

Randí oba, i syn už má holku, ale to je takové nevinné, občas zajdou do kina nebo jí přinese kytku. U dcery už je to něco jiného, ale já jí do toho nemluvím, je jí sedmnáct a je to normální. Někdy jsou s přítelem i u nás doma. Andrej mi občas nadává, že jsem až moc benevolentní, ale jsem radši, když je mám tady pod dohledem, než aby se potulovali kdovíkde. On z toho moc nadšený není, že má kluka, ale zvyknul si a drží se.

No a jak je tedy vychováváte, aby neměly posunuté hodnoty?

Snažím se co nejlépe. Vyprávím jim o naší nadaci, třeba o tom, jak jsem nedávno byla v azylovém domě, kde jsou postižené maminky se svými dětmi. Jsou to smutné příběhy, dcera to oplakala. Chci, aby měly kontakt s realitou. Vivien je nenáročná, nemá žádné manýry. Ano, jezdí na koních, což je dražší sport, ale jinak k žádnému luxusu neinklinuje.

VIDEO: Monika si na společenských akcích potrpí na drahé modely

Video
Video se připravuje ...

Manželka ministra financí Monika Babišová vynesla nejdražší outfity! Simona Krainová

A co brigády? Syn je ještě mladý, ale dcera už by někam chodit mohla…

Pracovala u nás ve firmě a v rámci školy mají i různé charitativní projekty a ona, protože miluje zvířata, se angažuje v psích útulcích. Takže toho má dost, i když na klasické brigádě ještě nebyla. Ale jsme domluvené, že až půjde na vysokou, bude muset pracovat a přivydělávat si. S tím počítá a nemá s tím problém. My je opravdu nerozmazlujeme, dostávají klasické kapesné, každý měsíc jim na účet posílám tisíc korun.

Už jste si zvykla být pod neustálým dozorem ochranky?

Pořád ne. Už je to samozřejmě lepší, ze začátku to bylo vrcholně nepříjemné. To jsem první měsíc neopustila dům, když jsem viděla ty muže, co pořád čekají na trávníku. Dnes už to vnímám mnohem míň, ale stále mi to přijde zvláštní, i když už to trvá roky. Snažila jsem se si na tom najít to dobré, třeba to, že mě vozí, takže když někam jdu, můžu si s klidným srdcem dát s kamarádkou skleničku. Na druhou stranu je hrozně divný pocit, když se bavíte v baru a přitom víte, že na vás někdo musí x hodin čekat venku v autě. Ale je to jejich práce, oni si ji vybrali, tak jim to asi nevadí. Navíc nebýt jich, nemohla bych pracovat. Vozí totiž děti do školy a do kroužků. Kdybych na to byla sama, jsem taxikář na plný úvazek a na nic jiného by nebyl čas.

Bála byste se, kdybyste ochranku neměla?

Já ne, ačkoliv jsem už napadení zažila. Ale děti se bojí. Syn se každou noc budí a kontroluje bodyguardy na zahradě, jestli náhodou nespí. Neměl sice žádný špatný zážitek, ale je vystrašený z médií a ze všeho, co se kolem nás v posledních letech děje. Jeho otec má totiž sice spoustu fanoušků, ale i spoustu zarytých nepřátel. V podstatě asi není nikdo, komu by byl jedno.

Vše o Monice Babišové najdete ZDE>>

Fotogalerie
57 fotografií