Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pátrání po Míše Muzikářové (13) policie nevzdává: Na co se vyptávali v její škole?

Autor: aba - 
22. dubna 2017
17:30

Od záhadného zmizení Míši Muzikářové z Ústí nad Labem uběhlo v pátek přesně 100 dní. Policie již dávno uvalila na případ informační embargo a odmítla poskytovat jakékoli informace. Všechny novinky jsou tedy nepotvrzené, ale i tak se zdá, že policie prověřuje všechny možné stopy a vodítka. 

Míša zmizela cestou do školy ve středu 11. ledna a policie po ní okamžitě vyhlásila pátrání. Případ zalarmoval celou republiku a nebyl snad nikdo, kdo by neznal dívčin obličej. Pátrání však dlouho nikam nevedlo. Nejprve prověřovala policie rodinu a přátele, tedy dívčinu matku Evu a jejího přítele Otakara S (†38).

A právě Otakar hrál v případu ztracené Míši hlavní roli. Byl to přítel její matky, ale dívka ho podle známých neměla nijak v lásce a když přijel, bývala raději u své babičky. Jak se později ukázalo, policie ho podezřívala už od začátku a monitorovala jeho pohyb. Věděli totiž o škraloupu z jeho nedávné minulosti - muž byl obviněn ze sexuálního obtěžování nezletilé. Dívka, kterou měl osahávat a nabízet jí peníze za sex, byla kamarádka Míši, která často chodila k nim domů.

Otakar se krátce po zmizení Míši poprvé pokusil o sebevraždu v lesích na Plzeňsku, zhruba v půli cesty mezi místem, kde bydlel, a Ústím. Včas se ho ale podařilo zachránit a policie si dokonce vynutila jeho předčasné propuštění z psychiatrického oddělení. Věřili totiž, že by je mohl k Míše dovést. 

To se ale nestalo a na podruhé se Otakar skutečně zabil. Našel ho oběšeného doma jeho bytný. Později vyšlo najevo, že během policejního výslechu Otakar neprošel detektorem lži, protože se předtím nadopoval prášky na uklidnění. Po jeho smrti byl veřejností označován jako pachatel a policie pak několikrát skutečně vyrazila prohledat lesy na Plzeňsku, kde Otakar spáchal svůj první pokus o sebevraždu. Zvlášť se zaměřila na opuštěnou vojenskou základnu, kde je podle místních spousta zatopených podzemních chodeb a tudíž by to bylo vhodné místo pro schování těla.

Tam ale nic nenašla a po několika výjezdech se zdálo, že policie případ vzdává. Podle expertů na kriminalistiku je ale normální, že policie nevěnuje případu tak rozsáhlou pozornost jako na začátku aféry, protože má k řešení i jiné případy. Rozhodně však nepřestává po dívence pátrat. Podle informací serveru Lidovky.cz se policie vydala zpátky do školy, kterou Míša navštěvovala. Tam se měli údajně vyptávat na identitu jednoho z jejích kamarádů na facebooku a informace si ověřovat. To prozradil jeden ze zaměstnanců školy avšak pod zárukou anonymity. 

„Po pohřešované Michaele Patricii Muzikářové stále pátráme. V tuto chvíli nemáme žádné aktuální informace, které bychom mohli zveřejnit,“ trvá na embargu ve svém prohlášení pro server krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. 

Na video z pátrání po Míše Muzikářové se podívejte níže:

zajem ( 25. dubna 2017 07:42 )

No jo, jenže my nevíme či tam vážně byla a vzhledem k tomu,že naopak víme, že Ota 16.pachal sebevraždu je dost divné, že byl 20.v hotelu.A ten výrok o krásném víkendu taktéž kdo ví...?

kartsabno ( 25. dubna 2017 06:24 )

to já píšu už 3 měsíce a to jsem amarér. A taky by určitě nešla spát do hotelu s vrahem své dcery a tvrdit že to byl nejhezčí víkend poslední doby. Něco se hol prošvihlo a na to je embargo.

pjotri ( 23. dubna 2017 00:26 )

Jsem presvedcenej, ze to byl Ota a ta jeji "matka" o tom urco neco vi. Duvody: na jedne strane matka vubec nevi, jestli byla holka vecer pred zmizenim vubec doma (coz je, minimalne, divny, pokud ne primo ujety - musi prece zkontrolovat, jestli Misa jedla, zakovskou, atd atd. Krome toho Misa vysedavala bezne u PC do 23.00, takze skutecnost, ze by "matka" nevedela, jestli je, nebo neni, v noci doma, je vice nez usmevna. A na druhe stran dojde "matka" nasledujici den z prace vecer, tedy, rekneme, kolem 19.00 a uz o pul hodiny pozdeji je na policii, kde ohlasi zmizeni. To je hoooodne divny. Holka chodila bezne ven za kamoskama. Ja bych pockal aspon do 21.00 a do te doby bych obvolaval znamy. Ale urco bych nebezel pul hodiny po prichodu z prace na policii. To je proste blbost a, vzhledem k jejimu nezajmu o Misu, i silne podezrely. Jako by vedela presne, kdy M. zmizela - uz predchozi noci - a sla to oznamit, aby nebyla podezrela. Oznamila to mooooc pozde vzhledem k minule noci a mooooc brzy, vzhledem k aktualnimu dni..

zbenekk ( 22. dubna 2017 23:27 )

Přesně tak, Jussa!!!!!

zbenekk ( 22. dubna 2017 23:22 )

Píšou, že policie nepodává informace.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání