Borč, nyní přejmenovaný na Jacka Carlsona, si stěžoval ohledně kriminálu prakticky na všechno. „Nevaří z čerstvých surovin, chybí ovoce či zelenina,“ uvedl v žalobě. Ve vězení si ale na jídlo dozorcům nikdy nestěžoval, a věznice dokonce zaměstnává i nutriční terapeutku, aby kriminálníci měli vyváženou stravu.

Vraha prý také měl ponižovat vychovatel, cela byla přecpaná vězni, a tak nebylo možné pořádně větrat. „Vadilo mi, že tam bylo přetopeno. Nechtěli mi také dávat léky, které kvůli své nemoci musím užívat, o moji zdravotní dokumentaci se nikdo nezajímal,“ pokračoval ve výtkách BorčCarlson. Plzeňský krajský soud všechny jeho stížnosti jako nedůvodné smetl ze stolu, vrah se tak dvou milionů odškodného od státu nedočká.

Borč vraždil v Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku v prosinci 2011. Tehdy pracoval jako zaměstnanec bezpečnostní agentury a v osudný den spolu s Janem Švejdou (27) a bezdomovcem (+55), který u něj dočasně bydlel, popíjeli u Borče doma. Opilí se pak pohádali a Borč bezdomovce začal mlátit. Švejda se přidal a muže brutálně ubili, Borč mu pak ještě uřízl ucho. Bezvládné tělo zabalili do prostěradla a hodili do potoka, kde pracovníci Povodí Labe mrtvolu koncem ledna 2012 objevili.

Podívejte se na video, jak to vypadá ve vězení v Praze na Pankráci. Reportáž uvnitř natáčel Matěj Smlsal pro svůj pořad Selfie z Prahy.

Video
Video se připravuje ...

Pronikli jsme do věznice Pankrác! Jak si tam žijí? A rozhledna v Praze, z níž není vidět Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček