Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!

  • ...
    30. dubna 2017 | 06:00

    Ať už na synchronizovanou menstruaci věříte nebo ne, máte-li své dny sjednocené s dobrou kamarádkou nebo kolegyní, zaručeně to přináší ovoce. O synchronizované menstruaci se od roku 1971 vytvářejí stovky teorií. Nám ale nejde o to, zda skutečně existuje, nebo je to všechno jen náhodou. Důležité je umět si ji užít!

  • Co je to synchronizovaná menstruace?

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Teorie o synchronizované menstruaci tvrdí, že ženy, které spolu dlouhodobě žijí nebo tráví většinu času společně, mají po určité době sjednocený cyklus. Otázkou ale zůstává, do jaké míry se jedná o náhodu a do jaké míry jsou ženy ovlivněny vnějšími faktory, které jejich cyklus přirozeně mění. Takovými faktory můžou být například antikoncepce, psychický stav nebo partnerský život.

    Video se připravuje ...
    Jestliže máte najednou křeče, ačkoliv dříve byla vaše menstruace bezproblémová, může to značit nějaký zdravotní problém. • VIDEO: Hana Dvořáčková

  • Mýtus o synchronizované menstruaci

    ...
    Autor: shutterstock.com

    První velkou studii na téma synchronizované menstruace publikovala psycholožka Martha K. McClintock z chicagské univerzity. Od té doby se tímto tématem zabývají vědci a vědkyně po celém světě. Všechny studie mají ale za cíl jedinou věc: dokázat, zda je synchronizovaná menstruace skutečná, nebo jde jen o fámu.

  • Je důležité umět se svěřit

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Základem je mluvit. Pokud máte zrovna své dny, je důležité se svěřit své nejbližší kamarádce. Jak jinak spolu můžete vše sdílet? Ať už je vám zle psychicky nebo fyzicky, věřte tomu, že ona vše pochopí. Vždyť to sama dobře zná. Pokud máte sjednocený cyklus, není nic lepšího než si během nepříjemných dnů alespoň vylepšit pár večerů. Můžete společně vyrazit do kina na romantický film, vzájemně si poplakat na rameni nebo si jen tak postěžovat u skleničky dobrého vína.

  • Je důležité umět naslouchat

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Každá mince má ale dvě strany. Pokud jste postavena do role "naslouchačky", měla byste se v ní zachovat zodpovědně. Vždyť sama dobře víte, jaké to během vašich dnů je. Pokud se vaše kamarádka chová iracionálně nebo přehnaně emotivně, měla byste zachovat chladnou hlavu a s velkým nadhledem ji vyslechnout. Není přece podstatou vyřešit světový mír, ale ulevit jí od problému. 

  • Vždy být připravena

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Jednu z praktických výhod synchronizované menstruace poznáme kvůli faktu, že ne vždy býváme dobře připraveny. A čím víc z nás potřebuje mít při ruce nějaký ten tampon nebo vložku, tím větší pravděpodobnost je, že je skutečně jedna z nás na dně kabelky má.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...