Grilovat se dá všude a cokoliv

Domácí grilované kuře s křupavou zeleninou, skvělý steak nebo třeba hruškový koláč. To vše si na grilu můžete připravit i vy. Vaše děti vás budou milovat a co je víc než čas strávený s dětmi a přáteli? Dnes už nemusíte čekat na víkend, čekat až se oteplí nebo chodit na zahradu ke známým. Grily se vyrábí v různých velikostech a díky tomu můžete grilovat klidně na balkoně, přibalit si gril do batohu až pojedete na výlet nebo ho dát do kufru od auta a odvést si ho třeba k rodičům na zahradu. Velmi oblíbené jsou plynové grily, které se rychle zahřívají, lehce se s nimi manipuluje a dobře se čistí. 

Autor: CAMPING GAZ CS s.r.o.

Grilování beze strachu

Vybírejte gril chytře. Myslete na své zdraví a dbejte na to, aby se odkapávající olej nevypařoval zpět na grilované pochoutky, tím byste si místo lahodného jídla vytvořili karcinogeny napěchovaný pokrm. Grily s chytrou technologií RBS systém nabízí značka Campingaz.  RBS® (Radiant burner system) je unikátní patentovanou technologií, kdy jsou dva velké keramické hořáky umístěny po bocích grilovací vany. Patentovaný systém hořáků ve spojení s rozptylovačem tepla umístěnými ve spodní části grilovací vany, umožňuje dosažení vydatné a rovnoměrné teploty mezi 250 až 300°C po celé grilovací ploše. Tyto hořáky také zabraňují vzplanutí odkapávajících šťáv, tím pádem chrání vaše jídlo a vy můžete mít dobrý pocit ze zdravějšího grilování než je běžné. 

Autor: CAMPING GAZ CS s.r.o.

Recept

Vyzkoušejte například tortillu s dušeným krůtím, sýrem a žampiony podle receptu Martina Škody. Tímto lehkým a chutným jídlem potěšíte nejen své chuťové buňky, ale také vaše hosty.  

Co budete potřebovat?

Na žampiony: 20 menších žampionů, asi ½ citronu, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového olejeNa servírování: asi 400 blaťáckého zlata, hrst listové petržele, 5x tortillaNa maso: 1 kg vykostěného krůtího stehna, asi 400 g cibule, 5 až 6 stroužků česneku, 1 lžíce sladké mleté papriky, asi 150 ml světlého piva, drůbeží vývar nebo voda (dle potřeby – minimálně 1 litr), 3 až 4 lžíce slunečnicového oleje, sůl, bílý pepř (dle chuti)

Celý recept najdete zde. 

Fotogalerie
8 fotografií