Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Konec vychrtlým modelkám! Francie zakázala modelky s BMI na hranici podvýživy

Modelka Ashley Graham podvýživou rozhodně netrpí
9. května 2017 | 16:04

V sobotu 6. května vstoupil ve Francii v platnost zákon zakazující vystoupení a produkci extrémně hubených modelek. To jsou takové, jejichž BMI je nižší než 18,5, které definuje právě hranici podvýživy. Co je smyslem? Nic jiného než chránit mladé lidi před anorexií.

Magazín Reflex přišel s informací, že nový zákon nařizuje všem modelkám působícím ve Francii, že musí poskytnout i lékařské vyšetření, které dokazuje, že jejich index tělesné hmotnosti (obvykle označovaný zkratkou BMI) není příliš nízký a že ženy jsou v celkově dobrém zdravotním stavu. Podle Světové zdravotnické organizace je tělesná hmotnost mezi 16 až 18,5 BMI označována za podvýživu.

Francouzské ministerstvo zdravotnictví jako důvod zákona uvedlo fakt, že je nutné „zabránit propagaci nedosažitelných představ o kráse a předcházet anorexii mládeže“.

Lékařské vyšetření ohledně váhy se bude vyžadovat každé dva roky. Pokud se u některých modelek ukáže, že mají problémy s velmi nízkou váhou, nebudou je moci agentury najímat na práci. Zaměstnavatel, který nový předpis poruší, by mohl jít do vězení na 6 měsíců a může zaplatit pokutu až 75 tisíc eur.

Jaká další opatření, včetně těch proti manipulacím s fotkami, chtějí ve Francii přijmout, se dočtete ZDE.

Podívejte se na video, jak se fotila titulka magazínu Vogue, na které byla i slavná plus size modelka Ashley Graham:

Video se připravuje ...
Jak se fotila titulka Vogue • VIDEO: Youtube/Blesk pro ženy

Podívejte se také na fotogalerii nejvíc sexy plus size modelek:

Autor: red