Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Seniorka ze Zlína chtěla nakrmit cirkusového slona: Zvedl ji do výšky a vážně zranil

Autor: ČTK ljš, rys - 
12. května 2017
10:49

Jak vypadá svět ze sloní perspektivy zjistila Marie S. (68) ze Zlína. Když se pokusila krmit slony v hostujícím cirkusu Humberto, jedna slonice ji chobotem chytla za kabelku a zvedla do výše. Ucho kabelky se utrhlo a žena spadla na trávu do výběhu. Se zlomenou nohou skončila v nemocnici.

Žena přišla do areálu cirkusu v době výstavby vnějšího oplocení jeho zázemí. Podle svědků u ohrady, v níž stáli tři sloni, otevřela kabelku a slony začala svévolně krmit.

Zalíbila se jí kabelka

Možná kabelka, možná její obsah zaujaly jednu slonici a kabelku uchopila svým mohutným chobotem. Žena se nechtěla kabelky vzdát, a tak se za chvíli vznášela ve dvoumetrové výšce, dokud ucho kabelky nepovolilo.

Ve zlínské nemocnici se žena podrobila operaci zlomené nohy. "Rekonvalescence bude vzhledem k věku pacientky dlouhodobější, ale žena bude v pořádku," sdělila mluvčí Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně Dana Lipovská.

Nekrmila jsem!

Zraněná Marie S. tvrdí, že se na slony jen dívala, ale nekrmila je. "Šla jsem kolem, viděla jsem řadu lidí. Přišla jsem k ohradě a pak už si nic nepamatuju. Ale nekrmila jsem je," řekla Blesku žena.

Zatknou slona?

"Případ nyní prošetřují kriminalisté jako podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Obviněn zatím nikdo nebyl," sdělila policejní mluvčí Lucie Javoříková s tím, že úkolem policistů je nyní zjistit, co a jak se přesně stalo. Na dotaz, zda v případě obvinění mají pro slona dostatečně velkou celu předběžného zdržení Blesku se smála: "Bylo by to komplikované, ale policisté by si poradili, aby to bylo ku prospěchu věci."

Varovali jsme ji, aby nekrmila

Ředitel cirkusu Humberto Hynek Navrátil uvedl, že incidentu velmi litují. Ženu však prý upozorňovali, aby slony nekrmila. "Přijeli jsme do Zlína a stavěli jsme vnější oplocení, sloni byli ve výběhu v elektrickém ohradníku. Paní přišla z chodníku na trávník s taškou jídla a začala je krmit. Naši lidé ji opakovaně varovali, ať to nedělá, pak se dostala do kontaktu se slonicí. Nemyslím si ale, že by ji vyhodila až do dvoumetrové do výšky, každopádně je nám to velice líto," řekl k incidentu ředitel Cirkusu Humberto Hynek Navrátil (59).

"Se slony si běžně hrávají děti, ale krmit je, to je prostě špatně. Přesně jsem incident neviděl, nic podobného taky nepamatuji," dodal.

Podívejte se na video, které ukazuje napadení cirkusového krotitele lvem:

Video  Lev v egyptském cirkuse napadl cvičitele.  - Reprofoto Youtube/Liveleak
Video se připravuje ...

majojo ( 12. května 2017 17:11 )

A nakonec to odnese majitel slona a ten slon sám, ne ta blbá bába, které říkali, aby tam nelezla.

jany ( 12. května 2017 14:47 )

nevim co ty stary baby s tim krmenim maj. tady v praze zas potkavam baby s taskama ruznyho peciva, co krmej holuby. i dyz se to nema, i kdzy holubi roznaseji nemoci atd., baby proste nepresvedcime

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání