„Pokud patříte mezi mezi milovníky asijské kultury a kuchyně, rozhodně nesmíte na Jiřáku chybět,“ zve radní Prahy 3 Alexander Bellu (ODS). Projekt Asie vzdálená a blízká navazuje na loňský první ročník.

V roce 2016 se návštěvníkům představil Vietnam a Indonésie. Letos se prezentace dalších asijských zemí rozšířila a festival představí Vietnam, Indonésii, Jižní Koreu, Thajsko, Indii a Japonsko. Kromě workshopů a asijské kuchyně se na Jiřáku budou prezentovat i neziskové organizace zaměřené na spolupráci s Vietnamem a Indonésií.

Děti si vyrobí dráčka

Ti nejmenší si budou moci v dětském koutku namalovat vietnamské kloboučky nebo si vyrobit létajícího dráčka. „Mám velkou radost, že festival pořádáme i letos. Je to skvělá příležitost nahlédnout do jiné kultury a lidé si festival velmi oblíbili,“ dodal Bellu. 

Projekt má za cíl zvýšit povědomí majoritní společnosti o asijské kultuře a zároveň aktivně zapojit českou společnost do vzájemného bližšího poznání. Festival navíc podpoří i projekt „Daruj dřeň, daruješ život“, který se realizuje ve spolupráci s profesorem Petrem Sedláčkem, vedoucím transplantační jednotky Nemocnice Motol Praha, a Českým národním registrem dárců v Plzni. „Je zkrátka na co se těšit a navíc svojí návštěvou podpoříte i dobrou věc,“ uzavřel radní.

Na Jiřáku se konají i trhy. V tomto díle Selfie z Prahy se podívejte, jak to na nich vypadalo při znovuotevření letos v zimě:

Video
Video se připravuje ...

Utajené místo v Praze, které vypadá jako Zlatá ulička! A jak automat rozezná mince? Matěj Smlsal, David Vaníček

Asijský festival se loni konal i na náplavce:

Fotogalerie
16 fotografií