Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

U Trumpových to skřípe? Melania uhnula Donaldovi a šla „za jeptišku“

Autor: nka, ČTK - 
24. května 2017
10:39

Napjaté vztahy panují, alespoň soudě podle řeči těla, v posledních dnech mezi manželi Trumpovými. Už podruhé během dvou dnů se americká první dáma Melania odmítla vést s manželem Donaldem za ruku. Zatímco v pondělí v Izraeli prezidentovu nataženou paži odstrčila, tentokrát při vystupování z letadla v Římě uhnula a raději si začala upravovat vlasy.

Americký prezident Donald Trump a jeho choť Melania od víkendu cestují po Blízkém východě a Evropě. Média přitom už počátkem týdne mezi manželi zaregistrovala dusno. Na letišti v Tel Avivu při průchodu po červeném koberci Trump k manželce, která šla o krok za ním, vztáhl ruku. Melania ji ale vztekle odpleskla a dál pokračovala sama.

U Trumpových to neklape? Podívejte se na rozpačité záběry z vystupování v Římě:

Podobná, i když ne tak dramatická situace pak nastala včera večer při vystupování z letadla v Římě. Ze záznamů kamer je patrné, že Trump na schůdkách chce manželku vzít za ruku. Ona však na poslední chvíli uhne a rychle si začne upravovat účes.

Do Říma přiletěli Trumpovi na setkání s papežem Františkem, který je dnes ráno přijal ve vatikánském Apoštolském paláci.

Papež prezidenta přijal chladně 

Podle znalců vatikánských zvyklostí bylo setkání papeže s prezidentem v úvodu chladné, zejména z Františkovy strany. Trump působil zaraženě a první stisk ruky provázely vážné tváře bez úsměvu. Po skončení půlhodinového soukromého rozhovoru si František srdečně potřásl rukou se členy Trumpova doprovodu. Oba muži si vyměnili dary.

Trump přišel do Apoštolského paláce s několika nejbližšími členy své rodiny. Manželka Melania a dcera Ivanka se v souladu s letitou vatikánskou tradicí dostavily na setkání s papežem v černém a s rouškou skrývající vlasy.

Takhle Melania manžela odehnala na letišti v Tel Avivu:

 Návštěva Vatikánu symbolicky uzavírá Trumpovu cestu do středisek tří světových náboženství - muslimské Saúdské Arábie, židovského státu a vatikánského centra římských katolíků.

Jednání s Františkem bylo očekáváno se zájmem vzhledem k poměrně ostré veřejné výměně názorů obou mužů během loňské prezidentské kampaně v USA. Trump a papež se rozcházejí v postojích k problémům migrace a ochrany životního prostředí. František ostře kritizoval záměr Bílého domu vybudovat zeď na hranici s Mexikem a zakázat vstup do USA občanům několika muslimských zemí.

1tigrusenka ( 25. května 2017 09:16 )

ona už má vyřízený klouby, jak furt dávala nohy do praku

borka30 ( 24. května 2017 10:57 )

Pěkné inteligentní obě dvě Melanie i Ivanka. Kam se na ně hrabe první dáma Francie, ta chodí a vypadá jak pošuk.

havran2 ( 24. května 2017 10:48 )

Ani se ji nedivím ! ! !

Zobrazit celou diskusi